Ερώτηση Βρούτση για αεροδιακομιδές

Δημοσίευση: 24.09.2010, 00:53
Τελευταία Ενημέρωση: 24.09.2010, 02:43

Με αφορμή το σοβαρό ατύχημα μαθητή στη Νάξο και την ανάγκη για την άμεση διακομιδή του στην Αθήνα, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

 Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, αναφέρει:

 
«Κύριε Υπουργέ, 
 
Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν τα κρούσματα – που μάλιστα πολλαπλασιάζονται - αποδόμησης του Συστήματος Υγείας στο Νομό Κυκλάδων. Οι ελλείψεις σε υποδομές και σε αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυριαρχούν παντού. 
Παρότι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο σύνολό τους καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αυτές δεν επαρκούν. Τα προβλήματα, μάλιστα, κορυφώνονται στον ευαίσθητο τομέα της διακομιδής των ασθενών.
Αποκορύφωμα, στην όλη αυτή δυσάρεστη εικόνα αποτελεί ο σημερινός σοβαρός τραυματισμός15χρονου μαθητή στη Νάξο, του οποίου η σοβαρότητα της κατάστασης έχριζε άμεσης διακομιδής με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Μεταφορά, που τελικά επιτεύχθηκε, αφού προηγουμένως το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αναστάτωσε ολόκληρο το νησί της Νάξου.
Το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σε αυτό ιατροί και προσωπικό, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, και με απόλυτη αυταπάρνηση εκτελούν την αποστολή τους.
Επειδή, το ΕΚΑΒ ως κρατικός φορέας έχει τον συντονισμό της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες. Επειδή, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας και αξίας, ειδικά για τους νησιώτες. Επειδή, κανένα Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο για λόγους οικονομίας στη μεταφορά ασθενών.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε: 
 
1. Έχουν επηρεάσει οι επιταγές του Μνημονίου το ύψος των πιστώσεων που διατίθενται στο ΕΚΑΒ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εκτέλεση των αναγκαίων διακομιδών με ελικόπτερα του Φορέα ;
2. Ποια είναι τα ποσά και οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί και προβλέπονται για τον ανωτέρω σκοπό τα έτη 2009 και 2010 ;»
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Κρητικός Στάθης έγραψε: 23/09/2010
Ο Βουλευτής θα πρεπε να ρωτήσει,πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει στο μέλλον παρόμοια περιστατικά και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να επανδρώσει με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο της Νάξου ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι κάτοικοί της και οι επισκέπτες της. Τι νόημα έχει να μάθουμε τα ποσά που διετέθηκαν, αν το 2009 έγιναν π.χ 100 μεταφορές και το 2010 έγιναν 10;;; και ξοδεύτηκαν έτσι αντίστοιχα ποσά;; Καλή η κίνηση κύριε βουλευτά αλλά ελλειπής η ερώτηση..

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 132


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.