Β. Βρούτσης: Ο στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα στη Νάξο

Δημοσίευση: 08.11.2018, 01:01
Τελευταία Ενημέρωση: 08.11.2018, 10:09

Αυτήν την περίοδο οι φήμες και τα σενάρια σε πολλές περιπτώσεις είναι τέτοιες που προσπαθούν ενδεχομένως να διασπάσουν ένα εγχείρημα που έχει υγεία, που έχει μέλλον, που έχει προοπτικές και είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, λέει ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, απαντώντας σχετικά με την εξέλιξη των διεργασιών μεταξύ της παράταξης που εκπροσωπεί και της Νησιωτικής Πολιτείας, με στόχο την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δεν υπάρχει καμία διάσταση και κανένα ζήτημα "διαζυγίου" όπως άκουσα κι εγώ να λένε, αυτά είναι μάλλον υποβολιμαία από εκείνους που δεν θέλουν τη συνεργασία, προσθέτει...
Bookmark and Share

Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι αυτή η προσπάθεια, αυτή η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 2014 μετά τις εκλογές όταν το δημοτικό συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα και οι δύο παρατάξεις συμμετείχαν σε αυτό και υπήρξε μια σύμπλευση σε πολλές περιπτώσεις που δεν ήθελε και πολύ προσπάθεια ιδιαίτερα μεταξύ εμένα και του Νίκου Μαϊτού, αφού συμφωνούσαμε σε πάρα πολλά επίπεδα, λέει ο Βασίλης Βρούτσης, τονίζοντας ότι υπήρχε και υπάρχει, ειλικρίνεια.
 
"Είναι μια συνεργασία, που όσο κι αν μιλάμε για πολιτική, συνεργασία και τέτοιες σχέσεις δεν είναι δυνατές, χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα την κατάλληλη στιγμή και στον κατάλληλο χώρο. Και επειδή τόσο εκείνος όσο και εγώ έχουμε προσπαθήσει προκειμένου ο καθένας να πείσει τη δική του πλευρά ώστε να αφουγκραστούμε αυτά που μας χωρίζουν και να δουλέψουμε για αυτά που μας ενώνουν, επειδή έχουμε προσπαθήσει και το έχουμε καταφέρει και οι δυο, είναι αντιληπτό ότι εργαζόμαστε ακόμη και σήμερα για την επιτυχία της συνεργασίας των δυο παρατάξεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε."
 
Δεν υπάρχει καμία διάσταση και κανένα ζήτημα "διαζυγίου" όπως άκουσα κι εγώ να λένε, αυτά είναι μάλλον υποβολιμαία από εκείνους που δεν θέλουν τη συνεργασία, επισημαίνει ο Βασίλης Βρούτσης, ενώ σχετικά με τις διεργασίες, λέει:
 
"Όσον αφορά την καθυστέρηση στις διεργασίες, έχουμε δημοκρατία και δεν έχουμε δαχτυλίδια, τα δαχτυλίδια έρχονται από εκείνους που ενδεχομένως σπέρνουν και τέτοιου είδους ειδήσεις.
Στη δημοκρατία έχουμε διαδικασίες. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να νιώθει ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, όμως δεν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να μας βάζει σε συγκεκριμένες νόρμες και πρωτόκολλα για το πότε θα πρέπει να ανακοινωθεί ο επικεφαλής.
 
Θα πρέπει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου συνεργασίας που θα προκύψει να έχει προέλθει από αδιαμφισβήτητα δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα. Δεν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους που είναι από τον ίδιο πολιτικό χώρο και αποφάσισαν να σχηματίσουν μια δημοτική παράταξη. Πάμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαφορετικά μετερίζια.
 
Πάμε στην ουσία να φέρουμε κοντά ανθρώπους που παλιότερα μπορεί να βρίσκονταν σε διαφορετικά στρατόπεδα, αλλά καταλαβαίνουν πλέον την αναγκαιότητα της συνεργασίας και οι οποίοι μπορεί να είναι είτε από το χώρο της Αριστεράς είτε από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και από το χώρο της Δεξιάς που έχουν δει αυτό το οποίο συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και θέλουν να τελειώσει.
 
Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε υπομονή όλοι και να προσπαθούμε κάθε φορά να απομονώνουμε όσους θέλουν να πυροδοτήσουν και να διασπάσουν αυτή την υγιή διαδικασία την οποία έχουμε ξεκινήσει και την οποία θα ολοκληρώσουμε επιτυχώς."
 
Ερωτηθείς τόσο για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, όσο και για τον τρόπο τελικώς που θα επιλεγεί ο επικεφαλής, ο Βασίλης Βρούτσης απάντησε, ότι όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα δεν έχει τεθεί κάτι συγκεκριμένο από τις δυο συνεργαζόμενες δημοτικές παρατάξεις, τονίζοντας για μια ακόμη φορά, ότι εμείς δαχτυλίδια δεν δίνουμε σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ δήλωσε θετικός για την πρίπτωση διεξαγωγής μιας ανοιχτής διαδικασίας μέσω της οποίας θα επιλεγόταν ο επικεφαλής.
 
Ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, σημείωσε ότι και ο ίδιος λαμβάνει εδώ και πολύ καιρό θετικά μηνύματα από κόσμο που ζητά να αφήσουν στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να τους διαχωρίσει και να προχωρήσουν μπροστά.
 
"Τόσο ο Νίκος Μαϊτός όσο κι εγώ έχουμε εργαστεί πάνω σε αυτήν τη συνεργασία και με δημοτικούς συμβούλους των δυο παρατάξεων, αλλά αυτό που ήταν πιο δύσκολο και το πετύχαμε ήταν να φέρουμε κοντά και άλλους ανθρώπους από τις δυο παρατάξεις."
 
Τονίζοντας το πνεύμα εμπιστοσύνης που πλέον υπάρχει μεταξύ των μελών της Νησιωτικής Πολιτείας και των Πολιτών για τα Νησιά μας, σημείωσε ότι "αυτό έχει διαπιστώσει και το επισημαίνει και η κοινωνία, και έχουμε ευθύνη να τα καταφέρουμε σε αυτό το εγχείρημα".
 
Ο Βασίλης Βρούτσης, ερωτηθείς, τοποθετήθηκε και για το ρόλο των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές, τονίζοντας ότι όταν στη βρύση σου τρέχει λασπόνερο δεν έχει καμία σημασία η κομματική τοποθέτηση του κάθε πολίτη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Πολίτες για τα Νησιά μας δεν ταυτίζονται με  το ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί πιστεύουν ίσως γιατί δεν έχει αποσαφηνιστεί όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν στη δημοτική παράταξη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν και παραμένει ανεξάρτητος, όπως και η δημοτική παράταξη των Πολιτών για τα Νησιά μας, που το έχει δείξει και με λόγια και με έργα.
 
Από την άλλη, τα μέλη κομματικών οργανώσεων είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά και δεν μπορείς να αποκλείσεις να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι, όμως αυτό που έχει σημασία είναι το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στον τόπο και όχι στα κομματικά συμφέροντα και να κοιτάς πώς με τη συνεργασία ακόμη και με άλλα κόμματα θα μπορέσεις να επιτύχεις αυτό που όλοι λένε, το καλό του τόπου, πρόσθεσε.
 
Ο Βασίλης Βρούτσης στο ερώτημα αν το εγχείρημα για τη συνεργασία των Πολιτών για τα Νησιά μας και της Νησιωτικής Πολιτείας έχει πλαισιωθεί από πολίτες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, απαντά με βεβαιότητα θετικά.
 
Για τη στάση που θα κρατήσει αν δεν επιλεγεί ως επικεφαλής, λέει:

"Εάν προχωρήσουμε σε δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής και δεν είμαι εγώ εκείνος που θα επιλεγεί ως επικεφαλής του νέου σχήματος συνεργασίας, δεν πρόκειται να στήσω έναν άλλο συνδυασμό απέναντι, αυτό θα ήταν ανακόλουθο. Δεν λέω όμως ότι και απαραίτητα θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αφού αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες."
 
Ο Βασίλης Βρούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εγχείρημα της συνεργασίας των δυο δημοτικών παρατάξεων θα επιτύχει, αναφέροντας ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν και τη συνείδηση και την ευθύνη να αναλογιστούν τι πρέπει να γίνει για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, δηλώνοντας παράλληλα πολύ αισιόδοξος.
 
Όλα αυτά ισχύουν, υπογράμμισε καταλήγοντας ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, εφόσον όλοι από τις δυο παρατάξεις έχουμε καταλάβει ότι ο στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα στη Νάξο και πρέπει γι αυτό να πάμε όλοι μαζί, που αφορά και τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου. 

Ακούστε  ολόκληρη τη συνέντευξηNewsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Vagos έγραψε: 11/11/2018
Έφτασε η ώρα να πάμε. Μπροστά. Οι αποτυχημένοι σπίτι τους.. Δοκιμάστηκαν 8 χρόνια. 8 χρόνια χαμένα για το νησί. Κυκλοφοριακό σκουπίδια καθαριότητα νερό σε όλα ήταν τραγικοί..ο δήμαρχος έφυγε με τα ματ στο νησί... Υπομονή τέλος θα τα πούμε στη καλπη

Ο αναγνώστης: έγραψε: 09/11/2018
όταν βγαίνει ο Λεβογιάννης σήμερα στο φέισμπουκ και μιλά για το παλιό πολιτικό σύστημα, εννοώντας τον Χατζηανδρέου, λες κι αυτός είναι από παρθενογέννεση, καταλαβαίνεις τι σύγχυση υπάρχει. Τότε που γινόταν το πάρτι, αυτός πού εβοσκε; ήταν μου φαίνεται κολλητάρι του Σημίτη και έλεγχε την κοινοβουλευτική ομάδα. Μιλά και για το τοπικό παλιο σύστημα που δεν άφησε να γίνουν έργα στο νησί(λιμάνι, αεροδρόμιο, δικαστικό μέγαρο, πύργος Χειμάρρου κλπ. Δηλαδή, να τρελαίνεσαι. Για ότι καλο είναι αυτός μέσα και για οτι δεν έγινε φταίει ο Κοκκοτας κλπ. Αυτός δεν ήταν κυβέρνηση και βουλευτής; και βγαίνουν οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, Φραγκίσκος, Απιδόπουλος και άλλα αριστερά παλικάρια και του κάνουν λάικ. Πάει, δεν τη γλυτώνουμε.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 09/11/2018
προχώρα Βασίλη μπροστά, είναι η ώρα για την μεγάλη αλλαγή στη Νάξο, φαντάσου ότι το παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ είναι συνεταιράκια με το ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που πάντα τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, γελάει ο κόσμος με αυτό το απίθανο συνεταιριλίκι, πως θα κάτσουν αύριο στο καφενείο και τι θα λένε. Αυτοί που είναι απέναντι σ αυτό που εδώ και 2 χρόνια περίπου οραματίζεται ο κάθε υγιής Ναξιώτης λέει πολλά, μην τους χαριστείς μέχρι να παραιτηθούν και αν δεν παραιτηθούν θα πάρουν το μάθημα τους στην κάλπη.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 09/11/2018
Για τη στάση που θα κρατήσει αν δεν επιλεγεί ως επικεφαλής, λέει: "Εάν προχωρήσουμε σε δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής και δεν είμαι εγώ εκείνος που θα επιλεγεί ως επικεφαλής του νέου σχήματος συνεργασίας, δεν πρόκειται να στήσω έναν άλλο συνδυασμό απέναντι, αυτό θα ήταν ανακόλουθο. Δεν λέω όμως ότι και απαραίτητα θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αφού αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες." ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ή εγώ υποψήφιος δήμαρχος ή δεν θα "κατέλθω στας εκλογάς"! αυτά έχουν οι "δημοκρατικές διαδικασίες", δεν υπάρχουν εγωισμοί! "Περίπατο" θα κάνει ο Λιανός!

Ο αναγνώστης: έγραψε: 09/11/2018
Ο ΣΤΟΧΟΣ, ΒΑΣΙΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΒΙΒΛΙΟ, ΟΧΙ ΣΕΛΙΔΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ; ΘΟΛΟΎΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ, ΙΣΩΣ, ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΠΑΖΑΡΙΑ, ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ; ΜΕ ΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ; ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΧΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ. ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΕΡΑ; ΚΑΙ Ο ΛΙΑΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ, ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.