Δ. Πράσινος: Ανησυχία από την καθυστέρηση έναρξης του λιμενικού έργου Δονούσας

Δημοσίευση: 31.10.2018, 15:41
Τελευταία Ενημέρωση: 31.10.2018, 17:18

Την εύλογη ανησυχία του λόγω της καθυστέρησης εγκατάστασης του εργολάβου ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι αναμενόμενες μετά από καθυστέρηση πολλών χρόνων, εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Δονούσας που είχαν προκληθεί από τη θεομηνία του 2004 και μέχρι σήμερα δεν έχουν επισκευαστεί, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Νησιωτικής Κοινότητας Δονούσας, Δημήτρης Πράσινος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ανάδοχος του έργου έχει αναδειχτεί η ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. που προσέφερε έκπτωση ποσοστού 36,15% επί του αρχικού προϋπολογισμού ύψους 1.220.000 ευρώ...
Bookmark and Share

Με την προσφερθείσα έκπτωση η συνολική δαπάνη εργασιών μειώθηκε στις 628.165,35 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%.      

Ο πρόεδρος της Δονούσας, αν και επισήμανε ότι είχε συμφωνηθεί με τον εργολάβο του έργου, οι εργασίες στο λιμάνι να ξεκινήσουν μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την καθυστέρηση εκκίνησης των εργασιών επισκευής των ζημιών, λέγοντας ότι η ανησυχία του ενισχύεται και από το γεγονός ότι δόθηκε μεγάλη έκπτωση από τον ανάδοχο.

Η έγκριση Πρακτικού Αποσφράγισης – Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής και Οικονομικών Προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το έργο: «Αποκατάσταση ζημιών λιμένα Δονούσας» και η ανάθεση της σύμβασης κατά το άρθρο 98 του Ν.4412/2016 στην κατά το άρθρο 103 του ιδίου νόμου «προσωρινή ανάδοχο» εταιρεία «ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε.» έγινε με απόφαση του ΓΓ Υποδομών, Γ. Δέδε, στις 27 Μαρτίου 2018.

Η ανησυχία που εκφράζεται πηγάζει από το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια αναμενόταν στη Δονούσα η εκκίνηση των εν λόγω απαραίτητων εργασιών που αφορά στην επισκευή των ζημιών που είχαν δημιουργηθεί στο λιμάνι της Δονούσας από τη θεομηνία του 2004 και από τότε δεν έχουν επισκευαστεί! 

Είναι ευνόητο, ότι τώρα που όλες οι διαδικασίες προχώρησαν και όλοι ανέμεναν την εγκατάσταση του εργολάβου για να ξεκινήσει επιτέλους το λιμενικό έργο στη Δονούσα, η οποιαδήποτε καθυστέρηση να δημιουργεί ανησυχία.

Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, ο Δημήτρης Πράσινος αναφέρθηκε και για την προσθήκη αίθουσας του Νηπιαγωγείου και τη βελτίωση περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Δονούσας, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους "Ναυτίλος" θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της αποστολής "Σταγόνα Αγάπης" την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου τη Δονούσα και θα οργανωθούν δωρεάν Ιατρεία με 14 ειδικότητες για τους κατοίκους του νησιού από το Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» (www.olympion-sa.gr) και «SOS Γιατροί» (www.sosiatroi.gr) και με την βοήθεια των γιατρών και μελών της Λέσχης που ακολουθούν την αποστολή του Ναυτίλου.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Πράσινος
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 151


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.