Νάξος: Να σταματήσει το έργο σύνδεσης δικτύου ύδρευσης ζήτησαν οι αγρότες προσφέροντας οι ίδιοι νερό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 22.10.2018, 16:16
Τελευταία Ενημέρωση: 22.10.2018, 20:31

Συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών των περιοχών Δαμαριώνα και Φιλωτίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο Νάξου με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τους αντιδημάρχους, Δημήτρη Λιανό και Μανώλη Πολυκρέτη, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στο σημείο όπου για μια ακόμη ημέρα ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και αγρότες, παρουσία των ΜΑΤ και ενώ εκτελούνταν αρχικά εργασίες ένωσης σωλήνων ύδρευσης, προκειμένου να εκφραστούν εκατέρωθεν προτάσεις για το επίμαχο θέμα. Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα στο σημείο της συγκέντρωσης αφαιρούνταν οι σωλήνες που είχαν τοποθετηθεί, ενώ στο parking που γειτνιάζει με το Δημαρχείο εκτελούνταν εργασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία μισθωμένης μονάδας αφαλάτωσης, προκειμένου να υδροδοτηθεί η πόλη της Νάξου. Τι δήλωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα και γεωπόνος, Νίκος Μπαμπούνης, μιλώντας σχετικά στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Από τη συνάντηση - συζήτηση που είχε αντιπροσωπεία των αγροτών με το δήμαρχο και αντιδημάρχους (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τη συζήτηση της αντιπροσωπείας αγροτών με το δήμαρχο και αντιδημάρχους


 
Η αντιπροσωπεία των αγροτών, στην οποία συμμετείχαν και μέλη των τοπικών συμβουλίων του Φιλωτίου και του Δαμαριώνα, αλλά και δικηγόρος τους, εξέφρασε σε όλους τους τόνους προς το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους την έντονη ανησυχία όλων για την εξέλιξη που μπορεί να έχει η συνεχιζόμενη παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή, αφού όπως είπαν ο κόσμος της περιοχής είναι σε μεγάλη ένταση από όσα πρωτοφανή βλέπουν να συμβαίνουν.

Επισήμαναν ακόμη ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να συγκρατηθεί η κατάσταση και εξέφρασαν το φόβο τους ότι στην περίπτωση που αυτή ξεφύγει κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, θέτοντας προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή που κάλεσε τα ΜΑΤ.

Τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μένουν αδιάφοροι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες στην πεδινή Νάξο, επανέλαβαν ότι ήδη υδροδοτείται από γεώτρηση της περιοχής τους η πεδινή Νάξο, ενώ παράλληλα κατέστησαν για μια ακόμη φορά σαφές ότι δεν είναι δυνατό να ρισκάρουν τη διαβίωσή τους και να επιτρέψουν να δοθεί νερό από τη νέα γεώτρηση του Δαμαριώνα στην πεδινή Νάξο.

Ζήτησαν δε να σταματήσουν οι εργασίες σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης, προσθέτοντας ότι αυτό που έπρεπε να φροντίσει η δημοτική αρχή είναι η επιδιόρθωση του δικτύου ύδρευσης του Φιλωτίου από το οποίο μεγάλες ποσότητες νερού χάνονταν όλο το καλοκαίρι και έτρεχαν στο δρόμο.

Αγρότης πρότεινε να σταματήσει το έργο και ότι τόσο ο ίδιος, όπως και τουλάχιστον δυο ακόμη αγρότες από τους παρόντες, είναι διατεθειμένοι να δώσουν νερό από τις δικές τους γεωτρήσεις για ένα διάστημα μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη πρόταση συζήτησαν μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας των αγροτών προφανώς εκτενέστερα και κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του δημάρχου.


Πάντως, αν τελικώς αυτή η πρόταση προχωρήσει, θα πρέπει όπως σημείωσε ο δήμαρχος, να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Το πρωί κάτοικοι και αγρότες πέρασαν από το σημείο όπου και πάλι ήταν τα ΜΑΤ και συγκεντρώθηκαν στο χώρο που συνεχίζονταν εργασίες σύνδεσης των σωλήνων, εργασίες που στη συνέχεια σταμάτησαν.Ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Πολυκρέτης βρέθηκε στο σημείο συγκέντρωσης και προσκάλεσε μια αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου με τη δημοτικά αρχήΟι συγκεντρωμένοι αφαίρεσαν τους σωλήνες που είχαν τοποθετηθεί επιφανειακάΗ αντιπροσωπεία στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου συζήτησε με το δήμαρχο και αντιδημάρχους

Ξεκίνησαν εργασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης που εκμίσθωσε ο δήμοςΑκούστε τι δήλωσε στο Cyclades Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος ΜανιόςΑκούστε τι είπε το πρωί της Δευτέρας το μέλος του Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα και γεωπόνος, Νίκος Μπαμπούνης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου

 

Ρεπορτάζ: Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 124


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.