Στα 102,6 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

Δημοσίευση: 12.10.2018, 17:07

Φόρους ύψους 745 εκατ. ευρώ έγραψαν στα τεφτέρια της Εφορίας, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο, έναν μήνα ο οποίος δεν είναι φορτωμένος με φορολογικές υποχρεώσεις. Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Αυγούστου, οι φόροι που έχουν μείνει απλήρωτοι ανέρχονται σε 5,652 δις. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 6,418 δις. ευρώ.
Bookmark and Share

Παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο στα 102,644 δις. ευρώ καθώς φούσκωσαν κατά 944 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο. Περίπου το 15% των συνολικών οφειλών έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.
 
Οσο αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει το γκάζι των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεων σε περιουσιακά στοιχεία οφειλετών. Μέσα από το μπαράζ των κατασχέσεων και των ρυθμίσεων που τρέχουν έχουν εισπραχθεί στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 3,5 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη εκ των οποίων 2,229 δις. ευρώ είναι από παλιές οφειλές και 1,273 δις. ευρώ από φρέσκα χρέη.
 
Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε τον Αύγουστο σε 1.143.356 έναντι 1.143.308 που ήταν τον Ιούλιο. Με άλλα λόγια τον Αύγουστο η φορολογική διοίκηση ουσιαστικά άφησε ανενόχλητους τους οφειλέτες  και δεν τους πίεσε με νέες κατασχέσεις.
 
Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθαν τον Αύγουστο σε 3.801.967, από 3.933.628 που ήταν τον Ιούλιο, δηλαδή μειώθηκαν κατά 131.661 άτομα. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ενώ πολλοί που δεν είχαν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στο τέλος Ιουλίου, φρόντισαν να την εξοφλήσουν τον Αύγουστο, μετά τις διακοπές τους. 

πηγή: in.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.