Από τη Ρόδο ξεκίνησαν οι δράσεις της καμπάνιας “Keep Aegean Blue”

Δημοσίευση: 10.10.2018, 18:53
Τελευταία Ενημέρωση: 11.10.2018, 13:53

Με καθαρισμό της παραλίας στον Ζέφυρο, στην πόλη της Ρόδου, από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ξεκίνησαν την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, οι δράσεις στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue”. Του καθαρισμού της παραλίας προηγήθηκε σεμινάριο στο 1ο ΕΠΑΛ, με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου...
Bookmark and Share

Η  πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας,  “Keep Aegean Blue”, έχει στόχο την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας. Έχει κεντρικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και την συντονίζουν ο αντιπεριφερειάρχης Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Φλεβάρης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού και  πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς, Χαρούλα Γιασιράνη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου. 
 
Υλοποιείται  σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All For Blue”, ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου. 
 
Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ξεκινά από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Αρχικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδεκανήσου, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”.
 
Η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue” περιλαμβάνει: 
 
α) Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών σε 14 σχολικές μονάδες της Ρόδου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και

β) δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε 9 παραλίες των νησιών, οι οποίες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια. Στον  καθαρισμό των ακτών που θα γίνει παρουσία ειδικών εκπαιδευτών, θα λάβουν μέρος μαθητές, συνοδοί καθηγητές, γονείς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ο καθαρισμός του βυθού θα γίνει μόνο από εκπαιδευτές αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης. 
 
#keepaegeanblue 
#cleanseas 
#aegeanlikenoother 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.