Παρέμβαση OLAF και για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μετά από καταγγελίες του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή

Δημοσίευση: 10.10.2018, 10:00
Τελευταία Ενημέρωση: 10.10.2018, 10:04

Και νέα παρέμβαση της OLAF στα Ελληνικά πράγματα αυτή τη φορά με αφορμή τις αθρόες παράνομες Ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μετά από καταγγελίες του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 3/10/18 με αφορμή τη συζήτηση για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της τελωνειακής απάτης και την προστασία των ιδίων πόρων της ΕΕ.
Bookmark and Share

Αυτό προκύπτει από την Απάντηση που έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Έτινγκερ στις εν λόγω καταγγελίες του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς αφού επισήμανε ότι «η καταπολέμηση της τελωνιακής απάτης είναι δεδόμενο ότι πρέπει να  είναι αποφασιστική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απευθύνθηκε στον παρευρισκόμενο αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο λέγοντας: «Επιτρέψτε μου κύριε Έτινγκερ να αναφερθώ σε ένα κλασσικό παράδειγμα τελωνιακής απάτης που είναι οι Ελληνοποιήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Δηλαδή προϊόντα εισάγονται από τρίτες χώρες και εμφανίζονται ως Ελληνικά. Έχουμε Ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων με αποτέλεσμα να έχουμε πτώση της τιμής του γάλακτος, έχουμε αθρόες εισαγωγές από την Ρουμανία, από την Αλβανία, από τα Σκόπια, οι εταιρείες φέρνουν αυτά τα προϊόντα και τα βαφτίζουν Ελληνικά με αποτέλεσμα να έχουμε κατάρρευση των τιμών. Τώρα έχουμε και εισαγωγή γαλλικής πατάτας που ονομάστηκε Ελληνική πατάτα».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Οι παραγωγοί ντομάτας στο Τυμπάκι της Κρήτης διαμαρτύρονται διότι πλέον εμφανίσθησαν διάφορες εισαγόμενες ντομάτες ως Ελληνικές. Είναι μια κλασσική περίπτωση  τελωνιακής απάτης η οποία πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί νομίζω ότι έχει διαλύσει και την ίδια την αγροτική οικονομία. Πρέπει να δούμε το θέμα αυτό σοβαρά και εσείς ως Κομισιόν. Και σας ρωτώ αν έχετε σχετική ενημέρωση από τις Ελληνικές Αρχές για το θέμα αυτό και αν θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει η OLAF, να ελέγξει τι συμβαίνει με την μαφία των Eλληνοποιήσεων των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων».
 
Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Έτινγκερ:


Newsroom Cyclades Voice 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.