AthensΑnimationAgora 22-24 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Δημοσίευση: 13.09.2018, 20:19
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2018, 20:20

Το απόλυτο τριήμερο δικτύωσης και καινοτομίας για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του animation, καλλιτεχνικά ή εμπορικά...
Harvie and the Magic Museum
Bookmark and Share

AthensΑnimationAgora (3A)
Μια πρωτοβουλίατης Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
 
22-24 Σεπτεμβρίου 2018
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
 
AthensAnimationAgora: Ό,τι κινείται στον πλανήτη animation.
 
Σημαντικοί εκπρόσωποι της παγκόσμιας σκηνής Animationέρχονται στην πρώτη Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Αθήνας και αναλύουν στο ελληνικό κοινό καίρια θέματα της καλλιτεχνικής, της εκπαιδευτικής και της εμπορικής διάστασης του κλάδου της εμψύχωσης.
Πρεμιέρες σημαντικών ταινιών, ένα ειδικό αφιέρωμα σε συνεργασία με το OnassisCulture και το επίσημο pre – festivalevent ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της Athens ΑnimationAgora (3A).
 
Δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της 3Α έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στοathensoffice@animasyros.gr
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3Aεδώ.
 
Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων poweredbyOnassisCulture, ένα από τα 20 σημαντικότερα Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων παγκοσμίως, επεκτείνει το δυναμικό τμήμα της Αγοράς και εγκαινιάζει την πρώτη Athens Animation Agora, από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζοντας μία σειρά ομιλιών, διαλέξεων καθώς και προβολών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
To Ίδρυμα Ωνάση βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά κοντά στο Animasyros, καθώς επιδιώκει απροσδόκητες συναντήσεις, ενδιαφέρεται για τη νέα πραγματικότητα του animated κινηματογράφου, στοχεύει στην απελευθέρωση δυνάμεων των δημιουργών.
Η Athens Animation Agora αποτελεί μία τριήμερη εκδήλωσημε συζητήσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις για τους επαγγελματίες και τους σπουδαστές του κλάδου της εμψύχωσης (animation), λειτουργώντας ως ένας τόπος επαφής του κλάδου σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και στοχεύοντας στη δημιουργία ευκαιριών συμπαραγωγής. Δημιουργοί, παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων κύρους και επαγγελματίες από κορυφαία στούντιο κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και παρουσιάζουν ορθές πρακτικές πάνω σε θεματικές που καλύπτουν την καλλιτεχνική, την εκπαιδευτική και την εμπορική διάσταση του animation ως ανεξάρτητου τομέα της δημιουργικής οικονομίας και του οπτικοακουστικού πολιτισμού.ΜεταξύτωνξένωνομιλητώνείναιηSamira Haddi, Sales Manager στο MIP Market τωνΚαννών, ηLaure Goasguenτηςγαλλικής Miyu Distribution καθώςκαιοIsaac Gaido Daniel της Autour de Minuit αλλάκαιοΤσέχος  Martin Kotik της  Rolling Pictures, ηKarin Vanderydt εκπρόσωποςτης Anima Brussels, ηAnne Brototτης Ecole MoPA, ηNancy Denney PhelpsκαιηNora El Bekri, εκπρόσωποςτου TV Paint. Από την πρώτη 3Α δε θα μπορούσαν να λείψουν και εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων και οργανισμών της Ελλάδας, όπως η Άννα Ευσταθίου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,η Ελίνα ΡοϊνιώτηΕπικεφαλής του Athens Games Festival, ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης Διευθυντής του HellasFilm του Ε.Κ.Κ., οι ακαδημαϊκοί Ελένη Μούρη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), Παναγιώτης Κυριακουλάκος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)και Παναγιώτης Ιωσηφέλλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), και η Λίνα Μανωλοπούλου, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).
Το πρόγραμμα της 3Α περιλαμβάνει και ένα διήμερο εντατικό εργαστήριο pitching με τίτλο "Howtopitch", σε επτά (7) επιλεγμένα project(δείτε τα εδώ), υπό τη διεύθυνση της TundeVolleonbroek, γνωστή στο χώρο για το πολύπλευρο έργο της ως δημιουργός,  συνιδρυτής του StudioPupil, βασικό μέλος του Προγράμματος του KLIKAmsterdamAnimationFestival, συντάκτρια του CartoonBrew και μέλος του ΔΣ των Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation - EmileAwards. Μέσω του εργαστηρίου αυτού στόχος είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε μια αποτελεσματική και σε περιορισμένο χρόνο παρουσίαση των υπό εξέλιξη παραγωγών animation σε διανομείς και άλλους εκπροσώπους της κινηματογραφικής αγοράς. Τα τρία (3)καλύτερα project θα ταξιδέψουν μέχρι τη Σύρο και θα παρουσιαστούν στο Pitching Forum της Αγοράς στο φετινό Φεστιβάλ.
Καθημερινά, η 3Α ολοκληρώνεται με την προβολή επιλεγμένων ταινιώνanimation, μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Όσκαρ, «Breadwinner»της Nora Twomey του στούντιο CartoonSaloon σε παραγωγή της Angelina Jolie και παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή MarkMullery (22.09), καθώς και το «HarvieandtheMagicMuseum»των Martin Kotík &  Inna Evlannikova (23.09).
 
Στο πλαίσιο της 3Α θα παρουσιαστεί και το ειδικό αφιέρωμα Onasseas – The SaltyStories (24.09), σε συνεργασία με το OnassisCulture. Εμπνευσμένο από τη δύναμη της θάλασσας να γεννά ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές, με τα αλμυρά νερά της να αποτελούν και το σημείο έναρξης του Ιδρύματος Ωνάση, - αφού ο Αριστοτέλης Ωνάσης ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τη θαλάσσια ζωή και την οικονομία της Ελλάδας, τη ναυτιλία-, η κύρια θεματική του αφιερώματος διατρέχει το ρόλο της θάλασσας σε σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου μέσα από 11 ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους. 
 
Αντί αποχαιρετισμού, το τριήμερο κορυφώνεταιτο απόγευμα της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου, με το καθιερωμένο Animasyros pre-festival event, την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων poweredbyOnassisCultureπουθα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο νησί της Σύρου.
 

Διαδικασία Συμμετοχής στην 3Α
Ομιλίες & Σεμινάρια

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις δράσεις τηςAthensAnimationAgora μπορούν να στείλουν email στο athensoffice@animasyros.gr,  έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, με θέμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ATHENSANIMATIONAGORA», δηλώνοντας την ημέρα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και συμπληρώνοντας απαραίτητα τις παρακάτω πληροφορίες. 
Name
Surname
Gender
Date of Birth
Company/Organization
JobTitle/Role
E-mail 
Mobile phone (optional)
 
Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με email για τη συμμετοχή τους.
 
Προβολές
 
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη, με την επίδειξη Δελτίου Εισόδου. Τα Δελτία Εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, καθημερινά, μία ώρα πριν την έναρξη της προβολής και μέχρι εξαντλήσεώς τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
 
Η πρώτη Athens Animation Agora αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής&του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων poweredbyOnassisCultureκαι υλοποιείται με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Γαλλοελληνικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας(ΕΚΟΜΕ).
 
AthensAnimationAgora
Ομιλίες & Διαλέξεις
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση- Μικρή Σκηνή
22 - 23 Σεπτεμβρίου 2018 12.00-21.00
24 Σεπτεμβρίου 2018 12.00 - 18.00
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
 
Προβολές
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Μικρή Σκηνή
22 Σεπτεμβρίου 2018 - 18.00 | Breadwinner (IE,LU,US,CA)
23 Σεπτεμβρίου 2018 - 18.00 | Harvie and the Magic Museum (CZ,DE)
24 Σεπτεμβρίου 2018 - 16.30 | Onasseas – The Salty Stories
 
Η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη Δελτίου Εισόδου.
Τα Δελτία Εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο τηςΣτέγης του Ιδρύματος Ωνάση καθημερινά, μία ώρα πριν την έναρξη των προβολών και μέχρι εξαντλήσεώς τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Animasyros 11 Pre-festivalevent
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Μικρή Σκηνή
24 Σεπτεμβρίου 2018 19.00 - 21.00
 
Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture
Σύρος (Ερμούπολη, Άνω Σύρος, Ποσειδωνία, Φοίνικας)
26 - 30 Σεπτεμβρίου 2018 12.00-21.00
 
Διεύθυνση:
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση | Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.