Καυστικό άρθρο του Guardian για τις μονάδες υγείας σε ελληνικά νησιά

Δημοσίευση: 12.09.2018, 23:23
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2018, 01:40

Τον τομέα της Υγείας σκιαγραφεί σε ένα άρθρο – φωτιά ο βρετανικός Guardian, με αφορμή το θάνατο μιας 74χρονης βρετανίδας στην Κάλυμνο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Το ΕΚΑΒ δεν κλήθηκε ποτέ να παραλάβει την τουρίστρια στην Κάλυμνο, δήλωσε σχετικά στην ΕΡΤ Ρόδου ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ...
Bookmark and Share

 «Ο θάνατος μιας βρετανίδας τουρίστριας σε ένα ελληνικό νησί ήταν αποτέλεσμα της ‘’απελπιστικής κατάστασης’’ των ιατρικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο στους τουρίστες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει  ο Guardian, επικαλούμενη την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό.
 
«Η έλλειψη γιατρών, του βασικού εξοπλισμού, των ασθενοφόρων και των προμηθειών πρόκειται για μια τεράστια απειλή σε χιλιάδες τουρίστες αλλά και των ίδιων των πολιτών μας», αναφέρει στον Guardian o επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. 
 
Οι τουρίστες οι οποίοι αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά έξω από τις μεγάλες πόλεις σε νησιά ή σε ορεινές περιοχές, «βρέθηκαν στο έλεος του θεού», είπε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 74χρονη Βίβιαν Τέιλορ, θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν το ασθενοφόρο μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό είχε φτάσει στην ώρα του.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Κατά την εποχή της κρίσης σημειώθηκαν ορισμένες περικοπές στις δημόσιες δομές.
 
Σε αγροτικές περιοχές οι καρδιολόγοι είναι υπό εξαφάνιση μαζί με τα ακτινογραφικά μηχανήματα και άλλα εργαλεία βασικού εξοπλισμού.
 
«Υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας αναγνώρισαν ότι ακόμη και η Σαντορίνη και η Μύκονος, μέρος της περίφημης αλυσίδας των Κυκλάδων και μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στον κόσμο, στερούνται μονάδων εντατικής θεραπείας. Τα νησιά προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας», καταλήγει ο Guardian.

«Το ΕΚΑΒ δεν κλήθηκε ποτέ να παραλάβει την τουρίστρια στην Κάλυμνο», είπε στην ΕΡΤ Ρόδου ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ότι ο θάνατος της τουρίστριας οφείλεται στην έλλειψη ασθενοφόρου. Επιτέθηκε μάλιστα στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι στήνει προπαγάνδα στην καταστροφή, κάνοντας ζημιά στη χώρα, ενώ διερωτήθηκε που ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι το 2014, που δεν υπήρχε ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και που ήταν από το 2003 μέχρι το 2015 που δεν είχε γίνει καμία αγορά ασθενοφόρου στη χώρα.

πηγή: in.gr 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.