Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμοργό για την εορτή του Σωτήρος - Ενημερωτική συνάντηση με το δήμαρχο

Δημοσίευση: 08.08.2018, 20:32
Τελευταία Ενημέρωση: 08.08.2018, 21:26

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, καθώς και στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη Αμοργού, παρέστησαν οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός. Την επομένη της εορτής οι βουλευτές πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με το δήμαρχο Αμοργού, Νίκο Φωστιέρη, ο οποίος μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, σημείωσε ότι ήταν τιμή η παρουσία του ΠτΔ στην Αμοργό γιατί σπανίως επισκέπτεται ανώτατος άρχων το νησί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενημερωτική συζήτηση που είχε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δυο έργα που ο δήμος προετοίμασε και έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις για τις μελέτες και αφορούν το ΒΙΟΚΑ της Αιγιάλης και το αλιευτικό καταφύγιο στα Κατάπολα...
Bookmark and Share

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήτρυξής του αω επίτιμου δημότη Αμοργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε σε αδρές γραμμές την ιστορική πορεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα μεστή και πλήρης επίκαιρων νοημάτων υπήρξε η αναφορά του στα εθνικά ζητήματα και στη θέση της χώρας στο σύγχρονο κόσμο.  

Την επόμενη μέρα, οι τρεις βουλευτές συμμετείχαν σε σύσκεψη στο δημαρχείο της Αμοργού, παρουσία του δημάρχου Νικόλαου Φωστιέρη και του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου πολιτισμού του δήμου, Παναγιώτη Ψυχογιού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα του νησιού και εκφράστηκε η ικανοποίηση του δημάρχου για τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση ζωτικών έργων, όπως η νέα μονάδα αφαλάτωσης στα Κατάπολα, το οδικό δίκτυο, η ανάπλαση του Βυζαντινού οικισμού της Χώρας, η ενίσχυση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας, η ολοκλήρωση του σφαγείου κ.α.

Επίσης εκφράστηκε ικανοποίηση για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά και για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων.

Κρίσιμο θέμα παραμένει η χρηματοδότηση της εγκατάστασης της Μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής της Αιγιάλης, που αποτελεί έργο πνοής για το νησί. αλλά και για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως επίσης και η υλοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αμοργού για το ΒΙΟΚΑ Αιγιάλης έχει υποβληθεί από το δήμο αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών "ΦιλόΔημος".

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Αμοργού
 
 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.