Λ. Αγγελοπούλου: Να παραιτηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο

Δημοσίευση: 12.07.2018, 18:42
Τελευταία Ενημέρωση: 12.07.2018, 20:12

Η Λίλη Αγγελοπούλου ήταν από τα στελέχη του Ποταμιού που αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή με την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να συνταχθεί με το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς μάλιστα να έχει τεθεί πρώτα το ζήτημα στα όργανα του κόμματος. Από αυτήν τη θέση η Λίλη Αγγελοπούλου δεν υπαναχώρησε, ενώ την 1η Ιουλίου οπότε και ο επικεφαλής του Ποταμιού εισηγήθηκε στα στελέχη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε, ο Σταύρος Θεοδωράκης να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας του πολιτικού σχεδίου του και να παραιτηθεί και να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Συνέδριο. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ζωή τα μέλη, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι ενός κόμματος αναγκάζουν την κομματική ηγεσία να κάνει μια στροφή 180 μοιρών, επισήμανε η Λίλη Αγγελοπούλου μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Bookmark and Share

Ο κ. Θεοδωράκης απόχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι καταποντίστηκε στις εκλογές που έθεσε υποψηφιότητα τον περασμένο Νοέμβρη και όλα τα άλλα νομίζω ότι είναι φθηνές δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα, θα πει ακόμη η Λίλη Αγγελοπούλου, καυτηριάζοντας για μια ακόμη φορά τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού.

Η κ. Αγγελοπούλου απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την αναφορά της κατά την καυστική ομιλία της στη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, είπε: "Ήταν έντονη η τοποθέτησή μου γιατί είναι έντονες οι στιγμές που περνάει το Ποτάμι πολιτικά και ζητάω εδώ και τώρα συνέδριο -και δεν είμαι η μόνη-  γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πλέον αποδέκτης σοβαρής αμφισβήτησης τόσο μέσα στο κόμμα, όσο και από την κοινωνία.Το γεγονός δε να παραπέμπει τη διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο προκειμένου να κερδίσει χρόνο, οδηγεί στη σκέψη ότι θέλει να παραμείνει στην ηγεσία".

Η Λίλη Αγγελοπούλου εκφράζει την εκτίμηση ότι αν το συνέδριο είναι ανοιχτό ώστε να επιστρέψουν και τα μέλη που έφυγαν από το Ποτάμι, μια επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι δύσκολη, αν και όπως παράλληλα επισημαίνει, βασική προϋπόθεση για να επιστρέψουν τα μέλη που απομακρύνθηκαν από το Ποτάμι είναι η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Όταν ένας αρχηγός κόμματος χρησιμοποιεί τους πολίτες για να στήσει το δικό του ιδιόκτητο κόμμα, δεν πείθει πια κανέναν, δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνο κάποια λίγα άτομα που είναι κοντά του έχοντας την ιδεολογία ότι το κόμμα είναι ο Σταύρος, λέει ακόμη η Λίλη Αγγελοπούλου.

Όσον αφορά τη διευκρίνιση που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αγγελοπούλου είπε πως όταν ένα κόμμα έχει θολώσει τόσο πολύ το πολιτικό του στίγμα μετά και την πορεία του μέσα από το ΚΙΝΑΛ δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση.

’Οπως αποφάσισε να καταφύγει στο ΚΙΝΑΛ, έτσι μπορεί να αποφασίσει να κατευθυνθεί σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, θα πει η Λίλη Αγγελοπούλου, που δηλώνει ευθέως την αντίθεσή της σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί, ότι σε περίπτωση που το Ποτάμι αυτόνομο εισερχόταν στις επόμενες εκλογές στη Βουλή, μια μετεκλογική συνεργασία  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν συνεπής με τις αρχές του Ποταμιού ώστε δηλαδή να μην υπάρξει ακυβερνησία, αλλά και για να ασκήσει πίεση για την επίτευξη κάποιων ζητημάτων. 

Ακούστε αναλυτικά τι είπε η Λίλλη Αγγελοπούλου


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.