Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για ζητήματα της Σαντορίνης είχε ο Νίκος Ζώρζος

Δημοσίευση: 11.07.2018, 17:00
Τελευταία Ενημέρωση: 11.07.2018, 17:03

Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιεί ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, την εβδομάδα που διανύουμε στην Αθήνα. Η υποστελέχωση υπηρεσιών, η στέγαση δημοσίων υπαλλήλων και το καταφύγιο των ψαράδων, είναι τα βασικά θέματα συζητήσεων...
Ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος
Bookmark and Share

Στην  πρώτη συνάντηση την Τρίτη 10/07 με το Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πρόσληψη 3 ατόμων επιστημονικού προσωπικού που έχει εγκριθεί από το Μάιο του 2017, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ επί μήνες χωρίς να έχουν εγκριθεί οι θέσεις. 

Ο δήμαρχος Θήρας έθεσε δια ζώσης για μία ακόμη φορά το θέμα της επιτακτικής ανάγκης έγκρισης περισσότερων θέσεων επιστημονικού προσωπικού και ειδικότερα των Μηχανικών για τη στελέχωση της ΥΔΟΜ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Στη συνέχεια ο ο Νίκος Ζώρζος συναντήθηκε με συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, όπου εκτός από το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Θήρας και των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί, επισήμανε την επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε πρωτοβουλία για την παραχώρηση των αγροτικών αποθηκών στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (στάβλοι), ενώ σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση αναμένεται να κινήσει η ΕΤΑΔ τις σχετικές διαδικασίες.

Ο κύκλος των επαφών έκλεισε το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου με τη συνάντηση του δημάρχου Θήρας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, στον οποίο τέθηκε το θέμα της επίσπευσης της έγκρισης της μελέτης για την «Κρηπίδωση νοτίου μώλου καταφυγίου ψαράδων στη Βλυχάδα» προϋπολογισμού 315.000€. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 24/11/2017, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει δεσμεύσει το αντίστοιχο κονδύλι για την υλοποίησή του.

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.