Γ. Μπάκαλος: Ερωτήματα προκαλεί η βλάβη αντλίας για δεύτερη φορά σε γεώτρηση της Απειράνθου Νάξου

Δημοσίευση: 04.07.2018, 22:40
Τελευταία Ενημέρωση: 04.07.2018, 23:50

Στο πλαίσιο του καθημερινού ελέγχου που διεξάγει στις δεξαμενές προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει επάρκεια νερού, ο πρόεδρος της Απειράνθου Νάξου, Γιώργος Μπάκαλος, διαπίστωσε την Τρίτη ότι η ποσότητα στην κεντρική δεξαμενή ήταν πολύ λίγη. Ανησύχησα από αυτήν την κατάσταση και αμέσως πήγα στο σημείο των δυο βασικών γεωτρήσεων, όπου διαπίστωσα, χωρίς να είμαι ενημερωμένος, ότι υπήρχε ένα ειδικό μηχάνημα γνώριμο και από προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις, με το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι σωλήνες και η υποβρύχια αντλία της μιας γεώτρησης, είπε χαρακτηριστικά για τη βλάβη που σημειώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο πρόεδρος Απειράνθου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Ο πρόεδρος Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος στο σημείο όπου το μηχάνημα αφαίρεσε τα υλικά από τη γεώτρηση

Ο κ. Μπάκαλος, έθεσε σειρά ερωτημάτων που προκαλεί η δεύτερη κατά σειρά βλάβη της υποβρύχιας αντλίας στη συγκεκριμένη γεώτρηση σε διάστημα δυο ετών λειτουργίας της, σχετικά τόσο με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υλικών όσο και για το αν ίσχυσε η προβλεπόμενη εγγύηση των ακριβών ανταλλακτικών και των υποβρύχιων αντλιών.

Όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη υποβρύχια αντλία ήταν σε βάθος μεγαλύτερο των 300 μέτρων, γεγονός που αποκλείει οποιαδήποτε περίπτωση δολιοφθοράς.

Εξαιτίας της νέας σοβαρής βλάβης στο σύστημα υδροδότησης και συγκεκριμένα εξαιτίας της απώλειας της μίας από τις δύο υποβρύχιες αντλίες στις κεντρικές δύο γεωτρήσεις στη θέση Κακόρυακα, οι οποίες και υδροδοτούν το χωριό, αλλά και τους παραλιακούς οικισμούς Αζαλά, Μουτσούνα, Λιγαρίδια, ο πρόεδρος Απεράθου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των κατοίκων ώστε να προληφθούν φαινόμενα ανεπαρκούς υδροδότησης του χωριού και των οικισμών του.
 
Ο κ. Γ. Μπάκαλος αν και από την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και κάτοικοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες των αρχαιολόγων για την αποκατάσταση του βυζαντινού ναού της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο, δεν κλήθηκε όπως απάντησε σε σχετικό ερώτημα της εκπομπής να παραστεί μαζί με το δήμαρχο κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από τη Europa Nostra πρόσφατα στο Βερολίνο.

Αυτό που πρέπει να φροντίσει ο δήμος είναι να μπορεί να φτάσει κάποιος στο ναό χωρίς να καταπονηθεί, επισήμανε.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Γιώργος ΜπάκαλοςNewsroom Cyclades VoiceΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 178


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.