Ανδρος: Υποβρύχιος καθαρισμός στον όρμο Κορθίου

Δημοσίευση: 13.06.2018, 20:53
Τελευταία Ενημέρωση: 15.06.2018, 19:39

Πλαστικά μιας χρήσης, πολλά μπουκάλια από νερό, σακούλες, κουτάκια από μπύρες και αναψυκτικά, λάστιχα αυτοκινήτων, κουβάδες, μπαλόνια σκαφών, παλιά δίχτυα, μοκέτες κάδοι απορριμμάτων και σκουριασμένα σίδερα. Αυτός ήταν ο φετινός απολογισμός από τον εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών Τηθύς το Σάββατο 9 Ιουνίου στο λιμάνι του Όρμου Κορθίου Άνδρου. Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με κρυστάλλινα καθαρά νερά, αμμουδερές παραλίες αλλά και απόκρημνα βράχια και σπηλιές...
Bookmark and Share

 Κάθε είδους ήταν τα αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι αυτοδύτες από το βυθό του όρμου Κορθίου...

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών Τηθύς, σημειώνει:

"Στην Άνδρο καθαρίζουμε τον βυθό για 3η συνεχόμενη χρονιά 

Από την μια οι ισχυροί Βοριάδες του νησιού και από την άλλη η «ανέμελη» διαχείριση των σκουπιδιών από μέρος συμπολιτών μας, κάνουν κάθε χρόνο την συλλογή μας από τον βυθό όλο και πιο ενδιαφέρουσα ! 
 
Και φέτος πραγματοποιήσαμε όλοι μαζί μια επιτυχημένη δράση! 
Η κοινή προσπάθεια και το μεράκι των εθελοντών δυτών του Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ σε συνδυασμό με την βοήθεια και την έμπρακτη υποστήριξη  των τοπικών παραγόντων Όρμου Κορθίου, των Λιμενικών Αρχών, των επαγγελματιών αλιέων, του καταδυτικού κέντρου SCUBANDROS και του ξενοδοχείου PERRAKIS , είχαν άριστα αποτελέσματα.  Είδαμε για άλλη μια χρονιά  στην πράξη, πόσο αγαπάνε και προσέχουν οι Ανδριώτες τον τόπο τους. 
 
Ως ερασιτέχνες δύτες γινόμαστε συχνά μάρτυρες της κακής κατάστασης που παρουσιάζει ο βυθός, σε πολλά μέρη της πατρίδας μας. Μεταφράζουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα σε πράξη. 
Μέσα από εθελοντικούς καθαρισμούς βυθού και ακτών και ενημερώσεις ανοιχτές στο κοινό για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, προσπαθούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην ποιοτική αναβάθμιση του θαλασσίου περιβάλλοντος της χώρας μας. 

Σημαντικό για εμάς,  δεν είναι μόνο οι τόνοι των σκουπιδιών που σηκώνουμε κάθε φορά από το βυθό που καθαρίζουμε. Οι δράσεις μας έχουν και συμβολικό χαρακτήρα ώστε να γινόμαστε  παράδειγμα  προς μίμηση για την προστασία των θαλασσών μας, από όλους μας. 

Έχουμε τη χαρά, μέσα από συλλογική πάντα προσπάθεια να βλέπουμε ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον μας όσο και για την κοινωνία. Σας Ευχαριστούμε!"Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.