Εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Νάξου

Δημοσίευση: 11.06.2018, 23:05
Τελευταία Ενημέρωση: 11.06.2018, 23:07

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στις 6:30 μ.μ., μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
 
Το χορευτικό του σχολείου θα παρουσιάσει τους χορούς: συρτό, αποκριάτικο καλαματιανό, κλασικό καλαματιανό, κοτσάκια  Κωμιακής, βλάχαΚινιδάρου – Απειράνθου – Κωμιακής, Ντίρλα, χασαποσέρβικο και χασάπικο. Οι μαθητές/τριες  θα χορέψουν τα παραδοσιακά ναξιώτικα  τραγούδια - συνοδεία και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
Τα παιδιά της  ορχήστρας του σχολείου θα τραγουδήσουν και θα παίξουν παραδοσιακά κι έντεχνα τραγούδια.
Τέλος, η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου θα παρουσιάσει  τη νέα της ταινία που έχει τίτλο "Το Κάστρο της Νάξου διηγείται…". Η ταινία είναι μικρού μήκους και αποτελεί ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην περίοδο της λατινοκρατίας στη Νάξο. 

Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα των διαθεματικών  προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ASPnet - UNESCOκαι πολιτιστικής  θεματολογίας. Ένα από αυτά και το «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο πραγματώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Στόχος, φέτος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων  σε  θέματα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και διατήρησης των μνημείων του τόπου μας και της λαϊκής μας κληρονομιάς.

"Με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις των παραπάνω προγραμμάτων, ο πολιτικός γραμματισμός, η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργός πολιτειότητα, γίνονται πράξη, αποκτώνται εμπειρίες που συνήθως δεν αποκτώνται από τη συνήθη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία και διαμορφώνονται  ισχυροί δεσμοί, απαραίτητοι για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.