Ηρακλειά: Παραίτηση του Γιάννη Ζωγράφου με αιχμές για "υπόγειες κινήσεις και ψέματα στο δήμο Νάξου"...

Δημοσίευση: 03.06.2018, 22:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06.06.2018, 19:02

Με κοινή επιστολή του προς το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλειάς και προς το Σύλλογο Επαγγελματιών Ηρακλειάς, ο Γιάννης Ζωγράφος, δηλώνει την παραίτησή του από τοπικός σύμβουλος (της μείζονος μειοψηφίας) και από πρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου του νησιού. Επισημαίνοντας ότι το νησί πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, χαρακτηρίζει τις υποδομές του νησιού προβληματικές, ενώ οι ομορφιές του παραμένουν αναξιοποίητες. Κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές σε έργα που βάλτωσαν ή δεν ξεκίνησαν, αφήνοντας αιχμές για "ψέματα και υπόγειες κινήσεις στο Δήμο Νάξου", υποβάλλει την παραίτησή του ευχόμενος "καλή συνέχεια στα πανηγύρια" και καταλήγοντας: "Άλλωστε, μόνο για τα πανηγύρια είμαστε…"
Εικόνα από το λιμάνι της Ηρακλειάς (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή παραίτησης

"ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ                    
 
Αγαπητοί φίλοι με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι και από τα δύο όργανα στα οποία μέχρι σήμερα μετείχα. 

Δυστυχώς οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι πως το νησί μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ιδίως σε σύγκριση με τα γειτονικά  νησιά. 
Γινόμαστε όλο και λιγότεροι.

Τα σχολεία μας δεν έχουν παιδιά , όσα φεύγουν ανακαλύπτουν  ότι υστερούν σε σχέση και με συμμαθητές τους από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας  και τα λίγα παιδιά  που μένουν  θα αναγκαστούν  κι αυτά να φύγουν. 

Ξέρετε γιατί; Διότι ουδείς ασχολείται με την πραγματικότητα κι ας πληρώνουμε από τους φόρους μας (όσοι πληρώνουμε) τους μισθούς των καθηγητών και των δασκάλων ή για τη συντήρηση άδειων σχολείων. Που τα παιδιά του νησιού  ανακαλύπτουν ότι αν πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον  τους  τότε πρέπει να φύγουν από την Ηρακλειά.  Ποιος άραγε έχει την ευθύνη; Είναι θέλημα θεού ή βόλεμα  συγκεκριμένων ανθρώπων; 

Οι υποδομές του νησιού  έχουν γίνει προβληματικές και οι ομορφιές του παραμένουν  αναξιοποίητες. Ούτε μια προσπάθεια εξωραϊσμού στο Τουρκοπήγαδο, ούτε ένα φορτηγό άμμου. 

Το έργο πνοής, ο δρόμος στο σπήλαιο, υπονομεύτηκε, πολεμήθηκε και βάλτωσε. Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για τα ψέματα και για τις υπόγειες κινήσεις στο Δήμο Νάξου;  Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκινήσαμε, μαζί κι εγώ, την προσπάθεια για το δρόμο. Κι αντί να ντρεπόμαστε που ανεχόμαστε κάποιους να επιλέγουν αυτοί το μέλλον του νησιού με βάση τα βίτσια τους, συνεχίζουμε να κοροϊδεύουμε τους άλλους και τους εαυτούς μας. Πόσα κοινοτικά συμβούλια έγιναν τον τελευταίο κρίσιμο χρόνο για το δρόμο; Ούτε ένα. 

Το Λιβάδι, η μοναδική μας παραλία έχει ξεχαστεί όπως και τα σκουπίδια. Δεν ντρεπόμαστε να παραβιάζουν  τις πινακίδες μας όσοι κάνουν κάμπινγκ, δεν ντρεπόμαστε να μας γράφουν, εκεί που ξέρετε, όσοι αποφασίζουν αυθαίρετα ότι  θα αφήσουν τα σκατά τους και τα συμπράγκαλά τους   όπου γουστάρουν, στο Λιβάδι μας. Έγινε μήπως κάποιο συμβούλιο γι αυτό το θέμα; 

Φθάσαμε στο σημείο να οργανώνουμε ανοιχτή συνέλευση κι επειδή δεν έχουμε τίποτα να πούμε θα ανακοινώσουμε λέει τη Γιορτή του Γύπα. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν ; 

Που πήγε ο εθελοντισμός με τον οποίο έγιναν κάποια έστω λίγα βήματα νοικοκυρέματος και εξωραϊσμού; Ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς ενδιαφέρεται. 

Αγαπητοί φίλοι νομίζω ότι μου αναγνωρίζετε πως ήμουν πάντα πρόθυμος να οργανώσω ή να βοηθήσω ή να εργασθώ αφιλοκερδώς για το νησί. Ωστόσο βλέπω πως αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Το νησί μας μαραζώνει και θα μαραζώσει κι άλλο επειδή εμείς δεν έχουμε την αξιοπρέπεια και τα κότσια να βάλουμε φρένο στους βολεμένους που δεν καταλαβαίνουν ότι το νησί δεν είναι κληρονομιά ενός σογιού ή μιας χούφτας βολεμένων.  Η Ηρακλειά θα καταντήσει σαν την  Υδρία. Θα τη διαφημίζουμε αλλά δεν θα λειτουργεί. 

Γι αυτούς τους λόγους, επειδή δεν μπορώ να πάρω μέρος σ  αυτές τις κοροϊδίες υποβάλλω την παραίτησή μου και σας εύχομαι καλή συνέχεια στα πανηγύρια. Άλλωστε, μόνο  για τα πανηγύρια είμαστε…

Γιάννης Ζωγράφος"

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.