Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει στη Ρόδο με θέμα "ευτυχία"

Δημοσίευση: 16.05.2018, 21:49
Τελευταία Ενημέρωση: 16.05.2018, 21:54

Επιβιβαστείτε σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι από 24 έως 30 Μαΐου που δε θα ξεχάσετε ποτέ, με τους καλύτερους νέους παράγοντες της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ φιλοξενείται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και λαμβάνει χώρα στον Κινηματογράφο Παλλάς.
Bookmark and Share

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel σηματοδοτείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 7 χρόνια. Ένα μοναδικό event, το φεστιβάλ καλεί τους θεατές να ακολουθήσουν ταλαντούχους σκηνοθέτες σε μια συναρπαστική εξερεύνηση της Ευρώπης μέσω ταινιών μικρού μήκους: με τους σκηνοθέτες  ως ξεναγούς, οι θεατές ανακαλύπτουν μαγευτικές κουλτούρες μέσα από τα μάτια ενός δημιουργού ταινιών.
 
Στη Ρόδο, το Φεστιβάλ φιλοξενείται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και λαμβάνει χώρα στον Κινηματογράφο Παλλάς.
 
Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές αντιπροσωπεύονται σε αυτή την έκδοση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel, όπου η ταινία κάθε χώρας μεταδίδεται στη μητρική της γλώσσα με υπότιτλους, ένα παράδειγμα της δημιουργικότητας και της δυναμικής του προγράμματος. Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel οι θεατές θα απολαύσουν ένα κινηματογραφικό ταξίδι ανά την Ευρώπη, θα ακούσουν όλες τις γλώσσες της και θα βιώσουν ιστορίες που θα τους εμπνεύσουν και θα τους ωθήσουν να αναστοχαστούν μια μεγάλη ποικιλία από θέματα. Φέτος, η περιοδεία συμπεριλαμβάνει νέες περιοχές όπως η  Nova Gorica (Σλοβενία) και η Nivelles (Βέλγιο). Επίσης οι θεατές θα ζήσουν μια κινηματογραφική περιπέτεια από τις πιο γοητευτικές χώρες όπως η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία. Αμέτρητα μέρη να πας, αμέτρητες ιστορίες να απολαύσεις. Μια ερώτηση έχουμε μόνο για σένα… πόσο χαρούμενος είσαι;
 
Αφήστε τον κόσμο να δει ευτυχία

«Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους», είπε ο Αριστοτέλης. Όμως, ενώ οι φιλόσοφοι και οι θρησκευτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι συχνά καθορίζουν την ευτυχία μέσα στα πλαίσια μιας καλής ή ανθηρής ζωής, παρά ως ένα απλό συναίσθημα, οι επιστήμονες της δίνουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση με μετρίσιμους δείκτες. 
 
Οι επιστήμονες συμφωνούν πως βιώνοντας θετικά γεγονότα, το να νιώθουμε αγαπητοί και συμπαθείς, να αποδεχόμαστε τους άλλους και να γινόμαστε και οι ίδιοι αποδεκτοί, καθώς και το να διατηρούμε καλές συνήθειες, οδηγεί στο να βρούμε την ευτυχία. Ωστόσο, ενώ ένας ακριβής και ολοκληρωμένος ορισμός για το τι είναι ευτυχία είναι αδύνατο να δοθεί, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κατοικεί μέσα στην ευημερία και όχι μέσα από τον πλούτο της δύναμης. Μα ότι κάνει ορισμένους ανθρώπους χαρούμενους δε σημαίνει ότι κάνει και σένα, και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel διερευνά διαφορετικά κίνητρα και ορισμούς για το τι είναι χαρά. 
 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel, οι θεατές θα συναντήσουν μια επίλεκτη συλλογή μικρών κινηματογραφικών αριστουργημάτων που θα αντανακλούν μια αίσθηση χαράς, με τον έναν ή άλλο τρόπο, εκθαμβωτικών ιστοριών. Μέσω εμπνευσμένων αφηγήσεων που εξερευνούν τι κάνει διαφορετικούς ανθρώπους χαρούμενους, ταλαντούχοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί – όπως ο  Patrick Vollrath, υποψήφιος στα Oscar του 2016 στην κατηγορία Ταινίας Μικρού Μήκους – θα αποδείξουν γιατί η δουλειά τους έχει βραβευτεί στα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 
Σε αυτή την εκδήλωση που αποδίδει φόρο τιμής στον παγκόσμιο άνθρωπο που αγωνίζεται για χαρά, το  Eurochannel έχει χωρίσει τις ταινίες σε 7 προγράμματα, καθώς κανένα είδος δεν μπορούσε να μείνει απέξω: δράμα, κωμωδία, παραγωγές κινούμενων σχεδίων, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους θα σας αποκαλύψουν αυθεντικές ιστορίες που θα σας συγκινήσουν. 
 
Η ώθηση για ευτυχία  και η αναζήτηση για ειρηνική συνύπαρξη είναι οι περίπλοκες και διαφορετικές εμπνεύσεις που δημιούργησαν αυτή τη νέα έκδοση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι όπου θα γιορτάσουμε τη ζωή, το cinema και φυσικά την ευτυχία. 
 
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 24-30/05/2018, στις 20:00, στον Κινηματογράφο Παλλάς. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους, μεταφρασμένους από την Ομάδα Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο. Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις προβολές. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.