Τήνος: "Ολοι έχουμε ακόμη στο μυαλό μας το τραγικό συμβάν και το χαμό των δυο συναδέλφων μας"

Δημοσίευση: 15.05.2018, 22:23
Τελευταία Ενημέρωση: 15.05.2018, 23:34

Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το τραγικό συμβάν, το χαμό των δυο συναδέλφων μας και τον τραυματισμό ενός ακόμη συναδέλφου μας, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Τήνου, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι ένα δυστύχημα όπως αυτό θα συνέβαινε στο Δήμο Τήνου. Ακούγαμε ότι τα ατυχήματα ιδιαίτερα με απορριμματοφόρα έχουν αυξηθεί, αλλά δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε ότι θα συνέβαινε και σε μας και μάλιστα με τον τραγικότερο τρόπο, αφού είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα με δυο θανάτους, επισήμανε ο κ. Σγουρός...
Bookmark and Share

Ο τραυματίας μετά από τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Σύρου, αναρρώνει στο σπίτι του, είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων δήμου Τήνου, απαντώντας σε σχετικό με την πορεία της υγείας του ερώτημα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γιάννης Σγουρός, σχετικά με απόφαση του σωματείου σχετικά με τη συντήρηση των δημοτικών οχημάτων, οι οδηγοί κάλεσαν το σωματείο προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κατάσταση των οχημάτων, πους όπως διευκρίνισε, όσον αφορά τα απορριμματοφόρα, τα περισσότερα πλησιάζουν τα 20 χρόνια.

Επιπλέον, τα απορριμματοφόρα κινούνταν και κινούνται ακόμη και σε χωματόδρομους και έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, πρόσθεσε.

"Οι οδηγοί ήθελαν μια διασφάλιση κατά πόσο είναι ασφαλές τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους πολίτες, να τα χρησιμοποιούν. Βλάβες που προκύπτουν επιδιορθώνονται και συντηρήσεις γίνονται, όμως η ηλικία των οχημάτων μπορεί να επιφέρει και απρόβλεπτες βλάβες. Μάλιστα εκείνη την ημέρα ένα απορριμματοφόρο είχε πρόβλημα στα λάστιχα, που και με εντολή του δημάρχου αλλάχτηκαν άμεσα και το όχημα βγήκε στο δρόμο, ενώ σε άλλα δυο απορριμματοφόρα διαπιστώθηκε βλάβη και έμειναν στο συνεργείο για επιδιόρθθωση. Έτσι, περισυλλογή έκαναν μόνο δυο απορριμματοφόρα. Το σωματείο στηρίζει τους οδηγούς όταν κρίνουν ότι ένα όχημα δεν πρέπει να βγει στην κυκλοφορία. Βέβαια έγινε μια έντονη συζήτηση εκείνη την ημέρα με τη δημοτική αρχή, βέβαια καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να γίνει περισυλλογή των απορριμμάτων, αλλά πρέπει παράλληλα να είναι ασφαλείς οι οδηγοί, αλλά και οι πολίτες, αφού αυτά τα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους", ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Τήνου.

Όπως ακόμη είπε ο κ. Γ. Σγουρός, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή κανονίζεται να περάσουν τα οχήματα και από ΚΤΕΟ, που η ¶νδρος δεν έχει και θα πρέπει να γίνει μεταφορά τους πιθανόν στη Σύρο, ενώ μέχρι τώρα  έπαιρναν από την Περιφέρεια εξαίρεση για τον έλεγχο από ΚΤΕΟ. Όπως ακόμη σημείωσε, η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθεια σε συνεννόηση με άλλους δήμους στην Αθήνα προκειμένου να τους διαθέσουν για την καλοκαιρινή περίοδο απορριμματοφόρα, ενώ κινείται και στην κατεύθυνση ανανέωσης των απορριμματοφόρων, η διαδικασία όμως αυτή, όπως επισήμανε ο κ. Σγουρός, είναι χροβόρα.

Η Αστυνομία έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης, ενώ παράλληλα πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος και περιμένουμε και εμείς με ανυπομονησία το πόρισμα που θα προκύψει, γιατί θέλουμε να πέσει άπλετο φως στα αίτια αυτής της τραγωδίας, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Τήνου, σημειώνοντας, ότι έχουν εμπιστοσύνη στο Α.Τ. Τήνου και θεωρούν ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Τήνου


Newsroom Cyclades VoiceΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.