Στην Αντίπαρο ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα σε μικρά Κυκλαδονήσια

Δημοσίευση: 14.05.2018, 23:52
Τελευταία Ενημέρωση: 14.05.2018, 23:55

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/5, με τελευταία συνάντηση στην Αντίπαρο, ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων στα μικρά νησιά των Κυκλάδων με θέμα την ένταξη σε πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής, καταρχήν δύο νησιών με επιλογή στη ζωική και φυτική παραγωγή αντίστοιχα.
Bookmark and Share

Οι συναντήσεις αυτές που πραγματοποιήθηκαν σε 18 μικρά νησιά, συνδιοργανώθηκαν από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) και συγκέντρωσαν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αγροτικών συνεταιρισμών και πλήθος ενδιαφερόμενων πολιτών.

Στην τελευταία συνάντηση στην Αντίπαρο, εισηγήθηκαν το θέμα η Ειδική Σύμβουλος του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Νάγια Παπαλιάκου, ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της ΟΣΥΜΙΚ, Πασχάλης Συρίγος, ενώ σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο παρευρισκόμενος βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία στήριξης του πρωτογενή τομέα στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης που επιδιώκουμε στη χώρα και στα νησιά.


Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε ο στόχος του προγράμματος που αποσκοπεί στη δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) του πρωτογενή τομέα με συμμετοχή τόσο των κατ’ επάγγελμα αγροτών, όσο και άλλων ανθρώπων και κυρίως νέων, με απώτερο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά, εξασφαλίζοντας θέσεις απασχόλησης όλο το χρόνο και πέραν της τουριστικής περιόδου. Στη συνάντηση τονίστηκε ο πιλοτικός χαρακτήρας του προγράμματος με την καταρχήν  επιλογή δύο νησιών και τη συνέχισή του με την ένταξη και άλλων νησιών σε περίπτωση που το εγχείρημα έχει θετική έκβαση.

"Είναι φανερό ότι τώρα αρχίζει η δύσκολη φάση της προσπάθειας, αφού οι συνδιοργανωτές θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις επιμέρους προτάσεις των νησιών, να προχωρήσουν στην επιλογή καταρχήν των δύο νησιών και βεβαίως να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτικοί πόροι για τη στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ στα πρώτα τους βήματα. Φυσικά η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί και από τη διάθεση συνεργατικότητας που πρέπει να επιδείξουν οι συμμετέχοντες", επισημαίνει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.