«Με το δεκανίκι της Ελληνικής Αυγής η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: η κατηφόρα συνεχίζεται για την Περιφερειακή Αρχή…»

Δημοσίευση: 14.05.2018, 23:37

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αιρετής περιφέρειας η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου τη Δευτέρα 14 Μαΐου στη Σύρο έγινε με 26 συμβούλους, εκ των οποίων ο ένας ήταν της παράταξης της Ελληνικής Αυγής, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις "Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας" και "Νησιωτική Ανατροπή" και οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι...
Bookmark and Share

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνουν ακόμη, τα εξής:

"Η πλειοψηφία κατάφερε να μαζέψει 25 από τους 28 εκλεγμένους της συμβούλους (από τους αρχικά 31 εκλεγμένους μετά και τις 3 αποχωρήσεις των κ. Ανανία, Ζωγραφίδη και Κουνάκη), και προχώρησε σε μια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας αναφορικά με τη στάση της μειοψηφίας. 

Για την ταμπακιέρα, κουβέντα βέβαια….

Η αποχή διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση των παρατάξεων Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας και  Νησιωτική Ανατροπή καθώς και των ανεξάρτητων συμβούλων κου Κουνάκη Παναγιώτη και κου ¶γγελου Ανανία, αλλά και ο πολιτικός χειρισμός αυτής κατά την διάρκεια αλλά και με Δελτία Τύπου εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, βοήθησε να αποκαλυφθούν πολλά ενδιαφέροντα σημεία:
 
Ποιος άλλος εκτός από την παράταξη που στηρίζει η Χρυσή Αυγή θα έτρεχε να σώσει την Περιφερειακή Αρχή, σε μια συνεδρίαση- παρωδία; Τελικά, σημεία συνεννόησης με την Περιφερειακή Αρχή μπορούν να βρεθούν όταν υπάρχει κοινό ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, αυτό της Χρυσής Αυγής.
Δεν υπάρχει ίχνος πολιτικής βούλησης για εποικοδομητικό διάλογο αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της περιφέρειας αλλά και τις τρέχουσες προκλήσεις, όπως τα συνέδρια παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση, οι απαραίτητοι μετασχηματισμοί στην ανάπτυξη του
Η προσωρινή απόσυρση του «Γραφείου Τύπου» ως αιχμή του δόρατος της επικοινωνιακής πολιτικής των ύβρεων και της προσωπικών επιθέσεων –σ.σ. με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων- αποδεικνύει ότι όντως νιώθουν εκτεθειμένοι από το μέχρι στιγμής «έργο» του. 
Αντί για αυτοκριτική και  περισυλλογή για το πού βαδίζει η περιφέρεια, λίβελοι για τους αντιπάλους και αυτοθαυμασμός για τα έργα τους!
 
Με την εμπειρία μας στις συνεδριάσεις της νυν περιφερειακής αρχής, θεωρούμε ότι ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας απαξιώνεται όταν:
 
Αφού έχουν φύγει οι κάμερες και η δημοσιογράφοι, μέσα σε φωνασκίες και όρθιους τους συμβούλους της πλειοψηφίας οδεύοντας προς την έξοδο, περνάνε όλα τα θέματα των συνεδριάσεων σε 10 λεπτά, αφού έχει αναλωθεί η 5ωρη συνεδρίαση σε 
εκτός ημερησίας έρχονται σοβαρά θέματα προς ψήφιση, τα οποία είτε διανέμονται εκείνη την ώρα, είτε καθόλου! 
εκμεταλλεύεται η πλειοψηφία τις συνεδριάσεις για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προσωπικών αντεγκλήσεων  και δίδονται προσωπικές απαντήσεις σε πρόσωπα που απουσιάζουν από τη συνεδρίαση
επικρατεί οριζοντίως και καθέτως η άποψη ότι  «για τα προβλήματα φταίνε οι άλλοι (βλ. Δήμαρχοι, Υπουργεία, υπάλληλοι της περιφέρειας, κτλ), όλα όμως τα καλά παλέψαμε εμείς να γίνουν»
η οποιαδήποτε άσκηση κριτικής βαπτίζεται «μιζέρια», «πολιτική σκοπιμότητα», αποκαλυπτική του «ψυχισμού» συμβούλων(!)
οι ερωτήσεις μας στις συνεδριάσεις πάντα συνοδεύονται με ειρωνεία, καχυποψία και θολές ή πλήρως διαστρεβλωμένες απαντήσεις.

Μέχρι τώρα, οι παρατάξεις μας αλλά και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι έχουμε στηρίξει εισηγήσεις και προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής με κριτήριο την διαφάνεια, την υγιή ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου και την νομιμότητα. Αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης και αξιοπρέπεια την καταστατική μας θέση ως αντιπολίτευση, αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Η σημερινή μας αποχή, οι κοινές μας δηλώσεις ένα μήνυμα έχουν και ένα στόχο: η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Καμία ανοχή στο μέλλον σε φαινόμενα προσβλητικά των προσώπων αλλά και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής του τόπου."

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.