Στο EquiFund τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσίευση: 15.04.2018, 20:48
Τελευταία Ενημέρωση: 15.04.2018, 20:49

Στην ανοιχτή εκδήλωση του EquiFund, του ταμείου για καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης, θα βρεθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Bookmark and Share

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.
 
Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία».
 
Οι υπόλοιπες ομιλίες

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του προγράμματος τόσο από την μεριά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με την συμμετοχή του διευθύνοντα σύμβουλου Πιέρ Λουίτζι Ζιλμπέρ, όσο και από την μεριά του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι εκπροσωπούν τους δύο θεμελιώδεις επενδυτές της πρωτοβουλίας EquiFund.
 
Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης οι οποίες μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για start-ups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχει το πρόγραμμα.
 
Κεντρικές ομιλίες αναμένονται και από διεθνείς ομιλητές όπως ο Χαβιέρ Πέρεθ Τενέσα Ντε Μπλοκ, ιδρυτής και πρώην CEO της eDreams ODIGEO και ο σύμβουλος ψηφιακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Πολ Παπαδημητρίου ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου.
 
Οι στόχοι του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) συστάθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για να στηρίξει ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.
 
Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διατεθεί στο EquiFund 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από το ΕΙF 60 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΤΕπ, από το σχέδιο Γιούνκερ, συνεισφέρει με περίπου 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και ιδιώτες με πρόσθετους πόρους. 

πηγή: in.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.