Α. Κωβαίος: Οι Μικρές Κυκλάδες ζητούν άμεσα ρύθμιση ώστε να έχουν διοικητική αυτονομία

Δημοσίευση: 04.04.2018, 14:31
Τελευταία Ενημέρωση: 04.04.2018, 15:04

«Μετά από τόσα χρόνια αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν οι Μικρές Κυκλάδες μετά τη συνένωση με τη Νάξο, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο η κριτική που ασκούμε, αλλά είναι πολιτική και κυρίως, είναι θέμα επιβίωσης των νησιών μας. Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι», επισήμανε ο πρόεδρος Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, με αφορμή σχετική αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού, στην ίδια εκπομπή. Αφορμή των τοποθετήσεων η κριτική που ασκούν σε έγγραφο διαμαρτυρίας τους οι πρόεδροι των τεσσάρων νησιών των Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από τη συνένωσή τους με τη Νάξο.
Ο πρόεδρος Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος
Bookmark and Share

Στην ερώτηση γιατί υπάρχει τώρα αυτή η ένταση, ο Αντώνης Κωβαίος ανέφερε: «προφανώς και είχαμε προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις. Χαιρετίζουμε την ομοψυχία και ομοφωνία απέναντι στα δικαιώματά μας όπως εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χαιρετίζουμε την πρόταση του Νίκου Μαϊτού για να γίνει ειδική συνεδρίαση μόνο για τις Μικρές Κυκλάδες αν και η Δημοτικό Αρχή δεν θέλει γιατί πολύ απλά θα πρέπει να κάνει κάτι ανάλογο και με την Ορεινή Νάξο»…

Ο πρόεδρος Κουφονησίων, καυτηρίασε την τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη, ότι για τα δύο ή τρία χρόνια στην αρχή απασχολούσε τις Μικρές Κυκλάδες μόνο το θέμα αν έχουν πρόεδρο, αντιδήμαρχο ή και τα δυο, σημειώνοντας, ότι είναι λανθασμένη.

Σχετικά με το ζήτημα εάν μπορούν ή όχι να αντεπεξέλθουν τα νησιά μόνα τους, ο κ. Κωβαίος τόνισε: «βλέπουμε καθημερινά ότι τα νησιά μας υποβιβάζονται… Από τη στιγμή που δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας, λογικό είναι να θέλουμε κάτι διαφορετικό. Και έχουμε την αίσθηση ότι από το Δήμο Νάξου δεν υπάρχει η δυνατότητα να μας βοηθήσουν»… 

Τόνισε δε ότι το πιο σημαντικό της συζήτησης είναι η δυνατότητα να έχουν διοικητική αυτονομία: «εάν είμαστε δήμος δεν θα μιλούσαμε γι αυτό. Και είναι άδικο να μιλάμε μόνο για τις χρηματοδοτήσεις… Και όταν λένε ότι θα αναθεωρήσουν τον Καλλικράτη, θα πρέπει έως ένα βαθμό να λύσουν τα προβλήματα. Και θα πρέπει να αποκτήσουμε οντότητα, ήτοι οικονομική υπηρεσία ή προϋπολογισμό. Και να μην περιμένουμε από τους άλλους».
 
«Έχουμε αγανάκτηση – παρά το ότι συμφωνούμε με τους κους Μανιό, Συρμαλένιο – γιατί πράγματι χάνονται ευκαιρίες από τα νησιά μας… Απλά επισημαίνουμε ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους βουλευτές, αλλά όλοι μαζί να βρούμε λύση»… 
 
Οσο για τη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα  όπως ανέφερε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 30 Μαρτίου, ο κ. Κωβαίος τόνισε: «σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας, καλό θα είναι να υπάρχει και ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς θα υποβάλαμε και πάλι τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς». 

Ο πρόεδρος Κουφονησίων, καταλήγοντας, επισήμανε: "Θέλουμε συνεργασία με τους βουλευτές και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί λύση τώρα και να αποκτήσουμε αυτόνομη οντότητα και να μην έχουν την αίσθηση ότι τους πολεμάνε. Στη Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει περισσότερες επιθέσεις. Αλλά όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε". 

Ακουστε αναλυτικά τι είπε ο Αντώνης ΚωβαίοςNewsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.