Β. Βρούτσης: Υπάρχει πρόθεση για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με τη Νησιωτική Πολιτεία

Δημοσίευση: 28.03.2018, 17:27
Τελευταία Ενημέρωση: 28.03.2018, 21:12

Δεν ήταν επίσημη η πρόσφατη συνάντηση, αλλά μια αυθόρμητη επικοινωνία που είχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων "Νησιωτική Πολιτεία" και "Πολίτες για τα νησιά μας", Νίκος Μαϊτός και Βασίλης Βρούτσης, καθώς και άλλα στελέχη τους, με πολίτες σε κατάστημα μαζικής εστίασης στο Αγερσανί, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής των Πολιτών, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5, επιβεβαιώνοντας τη σχετική πληροφορία της εκπομπής "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο Βασίλης Βρούτσης αναφέρθηκε και σε άλλες σχετικές συναντήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της άμεσης επαφής με τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα των τόπων τους ώστε να ακούσουν τα παράπονα και τις προτάσεις τους...
Ο Βασίλης Βρούτσης

Βασικό θέμα της συζήτησης είχε να κάνει με το θέμα του ΒΙΟΚΑ και των έργων που έχουν γίνει στην τουριστική περιοχή των παραλιακών οικισμών του Αγερσανίου, όσον αφορά την μεταφορά των αποβλήτων.

Οι μεγαλύτερες ενστάσεις που διατύπωσαν οι κάτοικοι έχουν να κάνουν με το χώρο που έχει δημιουργηθεί το έργο σύνδεσης των παραλιακών οικισμών με το ΒΙΟΚΑ, αφού κάποια βλάβη εν μέσω της τουριστικής περιόδου θα είχε αρνητικές συνέπειες για την πλέον τουριστική περιοχή του νησιού…

Γι αυτό ο διαρκής έλεγχος και η επαγρύπνηση είναι απαραίτο να γίνονται, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Από εκεί και πέρα υπήρξε κουβέντα για θέματα καθημερινότητας, όπως αυτό της καθαριότητας με σημειο αναφοράς την απουσία μικρών κάδων, που είναι ανύπαρκτοι ακόμη και σε πολυσύχναστους δρόμους στην πόλη της Νάξου, σημείωσε ο Βασίλης Βρούτσης.

Ο επικεφαλής των "Πολιτών για τα Νησιά μας", επισήμανε την αναγκαιότητα οι τοπικές κοινότητες να διεκδικούν αυτά που έχουν ανάγκη.

Όπως ακόμη δήλωσε ο κ. Βρούτσης, με βάση τα μηνύματα που εισπράττουν από τον κόσμο, εκτιμά ότι η παράταξή του θα εκλεγεί στην κορυφή της Δημοτικής Αρχής και ξεκαθάρισε ότι πρόθεση είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, όχι μόνο η συνεργασία που ξεκίνησε με τη Νησιωτική Πολιτεία, αλλά και με κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αφού όμως αποσαφηνιστεί και το τοπίο που θα διαμορφωθεί από τις επικείμενες αλλαγές στον "Καλλικράτη".

Ο Βασίλης Βρούτσης, επισήμανε ακόμη, ότι η πρόθεση για κοινή κάθοδο των δυο παρατάξεων προέκυψε από την κοινή διαπίστωση ότι είναι πολλά αυτά για τα οποία συμφωνούμε, αλλά οι όποιες διαφορές που υπάρχουν να μην μας κρατήσουν χώρια ώστε να διαμορφωθεί μία καλύτερη ημέρα για τον δήμο, με δεδομένο το πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του νησιού που επτά χρόνια τώρα το νησί κάνει βήματα προς τα πίσω. Εδωσε δε το παράδειγμα με την έλλειψη μέχρι αυτή τη στιγμή τεχνικού  προγράμματος και προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, που όταν εγκριθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουν διάρκεια ζωής μόνο έξι μήνες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα ουσιαστικό για τον τόπο.

"Δεν υπάρχει  προγραμματισμός και αυτό τους βολεύει, γιατί έτσι δεν ελέγχονται κατά πόσο έχουν εφαρμόσει όσα για παράδειγμα θα καταγράφονταν σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο πενταετίας που δεν έχουν συντάξει, ενώ παράλληλα το ποσοστό υλοποίησης των προϋπολογισμών είναι ελάχιστο… Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μην κάνουν τίποτα. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πρέπει να φύγουν από εκεί που είναι…", ανέφερε. 

 
Απαντώντας ο κ. Βρούτσης σε ερώτημα για την πορεία που έχει το θέμα του ΚΕΓΕ, ανέφερε, ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση από τη Δημοτική Αρχή να υλοποιηθεί, ενώ μιλώντας για το θέμα του νερού, όσον αφορά τις ενέργειες για επάρκεια, αλλά και όσον αφορά τον έλεγχο που γίνεται, απάντησε: «για εμάς το νερό και η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι το Νο1 θέμα και είναι εντυπωσιακό ότι εδώ και δύομισι χρόνια δεν γίνεται τίποτα….». Έφερε δε το παράδειγμα της Πάρου για το θέμα της αφαλάτωσης, τονίζοντας ότι το θέμα του νερού έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της ζωής μας… 

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Βασίλης Βρούτσης


Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: takis έγραψε: 30/03/2018
Να ετοιμαστεί η Νάξος να υποδεχθεί μετανάστες-λαθρομετανάστες, το ΤΕΛΟΣ στο τουρισμό έρχεται. Σιγά μη γίνουμε Μύκονος!!!

Ο αναγνώστης: Nini έγραψε: 29/03/2018
Ετοιμάστε τον δημαρχιακό θώκο στην νέα δημοκρατία για τρίτη συνεχόμενη τετραετία.Κριμα γιατί Βασιλη νόμιζα ότι θα είσασταν υπηρέτες του τόπου αλλά δυστυχώς είσαστε καρεκλοκυνηγοι .

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.