ΠΑΣΟΚ: Νέο κυβερνητικό δωράκι στους μεγαλο-παραχωρησιούχους

Δημοσίευση: 12.03.2018, 10:16

Νέα προσθήκη στη λίστα δώρων της Κυβέρνησης προς τις εταιρείες–παραχωρησιούχους μεγάλων δημοσίων συμβάσεων περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για λίστα δώρων που σταθερά χρεώνεται στο λογαριασμό των Ο.Τ.Α. και εν τέλει, δεδομένης της ανταποδοτικότητας, στο λογαριασμό κάθε πολίτη.
Bookmark and Share

Ειδικότερα, η παρ.5 του αρ.79 του ν/σ προσθέτει επιπλέον απαλλαγές από τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, αυτή τη φορά απαλλάσσοντας μεγάλες εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με “νπιδ που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο”.
 
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζει πως η χαριστική λίστα απαλλαγών ξεκίνησε με το αρ.13 του ν.4337/2015, επί Υπουργίας Κουρουμπλή, διάταξη που συμπληρώνει τώρα η Κυβέρνηση.  Έκτοτε μάλιστα η λίστα δώρων εμπλουτίζεται, π.χ. με τις απαλλαγές στις παραχωρήσεις των Περιφερειακών Αεροδρομίων (άρθρο 218 του ν. 4389/2016) και λοιπές αντίστοιχες παρεμβάσεις, πάντα υπέρ ιδιωτικών εταιρειών, πάντα με αριστερό πρόσημο.
 
Επιπλέον, σημειώνει, ότι το ν/σ κρύβει πλήθος παγίδων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ρυθμίσεις που προσβάλλουν την οικονομική της αυτοτέλεια και με νέες δαπάνες και απώλειες εσόδων. Ενδεικτικώς μόνον αναφέρουμε ότι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού επανυπολογίζονται ειδικά για την Αττικό Μετρό Α.Ε. (παρ.2. αρ.81). "Η δαπάνη συντήρησης του οδικού δικτύου εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών “ανατίθεται στους οικείους ΟΤΑ Α΄’ και Β’ βαθμού” (παρ.3 αρ.79 και παρ.1α αρ.81) “ξεχνώντας” όμως τη ρητή διασφάλιση της μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους ΟΤΑ, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει."

"Ο πολιτικός μας χώρος, πιστός στην αξία της Αποκέντρωσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει κάνει πράξη με γενναίες Μεταρρυθμίσεις, θα σταθεί και πάλι απέναντι σε κάθε προσβολή των Δήμων και των Περιφερειών.  
 
Στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τολμάμε και προχωράμε στην επόμενη ημέρα, κάνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστική δύναμη στο Πρόγραμμα Ελλάδα, με ρεαλιστικές θεσμικές πρωτοβουλίες που εμπιστεύονται και ενδυναμώνουν το θεσμό της τοπικής δημοκρατίας σε όλη τη Χώρα", επισημαίνει καταλήγοντας ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.