Αναφορά κατέθεσε ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης

Δημοσίευση: 08.03.2018, 15:26
Τελευταία Ενημέρωση: 08.03.2018, 15:52

Προς την υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε ως αναφορά το έγγραφο του δημάρχου Ανάφης, Ιάκωβου Ρούσσου (α.π. 299/07-03-2018), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης.

Ειδικότερα, στο έγγραφο-διαμαρτυρία του ο Δήμαρχος του νησιού, επισημαίνει την άμεση ανάγκη κάλυψης του νησιού από περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τονίζοντας τη σημασία της σύνδεσης με τα γειτονικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το νησί έχει παραμείνει μόνο με δυο δρομολόγια από Πειραιά, ενώ η απόσυρση του μοναδικού πλοίου που εξυπηρετούσε ενδοκυκλαδικά το νησί, έχει αποκλείσει τους κατοίκους από τα διοικητικά κέντρα και τα Νοσοκομεία των γειτονικών νησιών, αναγκάζοντας έτσι κατοίκους και επιχειρηματίες σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με σημαντικό κόστος.

Είναι άδικο, ένα ακριτικό και μικρό νησί όπως είναι η Ανάφη, να καταδικάζεται σε απομόνωση και υποβάθμιση, καθώς η απουσία των αναγκαίων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλεί σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία του νησιού και μεγάλες ζημιές στο τουριστικό προϊόν της τοπικής κοινωνίας! 


Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Με το έγγραφό του ο δήμαρχος Ανάφης, υπενθυμίζει στην πολιτεία τη συνταγματική ρύθμιση περί νησιωτικότητας, επισημαίνει το πρόβλημα και παράλληλα εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. 

Για το λόγο αυτό ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές ανάγκες της Ανάφης με περισσότερα δρομολόγια, ιδιαίτερα ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. 

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.