Σαντορίνη: Μεγάλη καθίζηση στον προβλήτα επικίνδυνων φορτίων του λιμανιού

Δημοσίευση: 14.02.2018, 16:58
Τελευταία Ενημέρωση: 15.02.2018, 14:18

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το Λιμεναρχείο Θήρας τμήμα του προβλήτα επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι Αθηνιού, μετά την καθίζηση που υπέστη την Κυριακή 11 Ιανουαρίου. Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice και στον Aegean Voice 107.5 ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο του προβλήτα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και επιδεινώθηκε με την τελευταία κακοκαιρία, με καθίζηση 60 εκ. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων...
Bookmark and Share

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

εικόνα του άρθρου

Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.Εξετάστηκε η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι, ενώ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι.

Ζητήθηκε η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί. 

Όπως είπε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, ήδη προχώρησε το ζήτημα της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων που διαπιστώθηκαν από το δύτη.

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΘήραςNewsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.