"Οταν η πολιτική αμηχανία οδηγεί σε προσωπικές ύβρεις! - Για την ταμπακιέρα…ούτε κουβέντα!"

Δημοσίευση: 13.02.2018, 15:28
Τελευταία Ενημέρωση: 13.02.2018, 16:49

Ο κ. Χατζημάρκος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει κάποιες, έστω ελάχιστα πειστικές, απαντήσεις για τα όσα καταλόγισε στην Περιφερειακή Αρχή η παράταξή μας κατά τον απολογισμό της ΠΝΑ για το 2017, γιατί απλούστατα δεν έχει κανένα επιχείρημα, επισημαίνει η μείζων μειοψηφία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, "Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας", σε απάντηση ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την οποία χαρακτηρίζει την περιφερειακή σύμβουλο Ελ. Φτακλάκη, κοινή συκοφάντη. "Τελικά το μόνο «πρόβλημα» που ‘ενόχλησε’ στην τεκμηριωμένη και σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο της παράταξης μας, Ελ. Φτακλάκη, ήταν η αναφορά στην παραίτηση του κ. Γ. Χατζημάρκου από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM το 2017;" τονίζεται από τη μείζονα μειοψηφία, όπως επίσης υπογράμμισε η κ. Φτακλάκη μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Η Ελευθερία Φτακλάκη (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

"Για την ταμπακιέρα δηλαδή… ούτε κουβέντα!", επισημαίνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και προσθέτει, τα εξής: 

"Αφού λοιπόν ενοχλήθηκε το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑ  μόνο με αυτό το σημείο της πολυσέλιδης κριτικής μας, αντικρούουμε τη διάψευση περί παραίτησης με την παράθεση  των γεγονότων: 

1ο) Ο κ. Χατζημάρκος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM στις 20.5.2016 και ‘αποχώρησε’ από την θέση αυτή στις 9.3.2017, δηλαδή ούτε καν δέκα (10)  μήνες μετά, ενώ ακόμα τυπικά δεν είχε λήξει ο 1ος χρόνος της θητείας του, που  σύμφωνα με το Καταστατικό της CRPM, (βλ. άρθρα 7.5.ε και 7.3.α.),  οι Πρόεδροι των Επιτροπών εκλέγονται με ανανεώσιμη θητεία 2 ετών. 

2ο) Στο δελτίο τύπου της ΠΝΑ στις 9.3.2017, δηλώνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος κλείνει την θητεία του στην Επιτροπή, ενώ  σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική έκδοση στις  8.3.2017 (με παραπομπή στην ιστοσελίδα www.grafida.net, γνωστών λοιπών στοιχείων), αναφέρεται ότι ο κ. Χατζημάρκος θα παραδώσει την προεδρία της Επιτροπής 

3ο) Σε κάθε περίπτωση,  οι λέξεις  «αποχώρηση» και  «κλείσιμο»  που χρησιμοποιήθηκαν  από τους ίδιους για να δηλώσουν το ότι κ. Χατζημάρκος αφήνει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM νωρίτερα απ’ ότι προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες, συνιστά κατ’ ουσίαν, τόσο με πολιτικούς όρους, όσο και με καταστατικούς όρους, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!  

Η μη χρήση του όρου από τον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο και το Γραφείο Τύπου του έγινε για λόγους προφανείς και στους πλέον αδαείς. Άλλωστε, η ‘παραίτηση’ στο λεξικό ερμηνεύεται ως « η οικειοθελής αποχώρηση από μια θέση εργασίας ή ένα αξίωμα… η εγκατάλειψη μιας προσπάθειας …. η απώλεια διάθεσης για νέες προσπάθειες..»! 

Η παράταξή μας ασκεί κριτική με γεγονότα που αποδεικνύονται, και δεν συκοφαντεί κανένα, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για θεσμικό πρόσωπο, τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου! 

Αλήθεια, από πότε η τεκμηριωμένη κριτική εκλαμβάνεται  ως «ψεύδη και συκοφαντίες»; Νέα ήθη… 

Κατανοούμε απόλυτα γιατί λειτουργεί έτσι ο κος Χατζημάρκος. Γιατί απλούστατα προσπαθεί να κρύψει τη χαμηλή αποτελεσματικότητα της πολιτικής του δράσης. 
 
Τελικά, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ασκήσει κάποιος διοίκηση και  δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή 3,5 χρόνια μετά είναι… ανεπίδεκτη μαθήσεως!
 
Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν", τονίζει καταλήγοντας η πραάταξη της μείζονος μειοψηφίας "Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας".

Ακούστε τι είπε ο περιφεριακή σύμβουλος Ελευθερία Φτακλάκη

 
Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.