Νέα κατάληψη στο Λύκειο Νάξου με νέα αιτήματα

Δημοσίευση: 30.01.2018, 15:29
Τελευταία Ενημέρωση: 30.01.2018, 15:56

Η απόφαση που ελήφθη το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου που τελούσε υπό κατάληψη από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, του διευθυντή, υποδιευθυντών, γονέων και του προέδρου της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τη λήξη της κατάληψης, δεν βρήκε σύμφωνους άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου, που το ίδιο απόγευμα συγκρότησαν νέα επιτροπή κατάληψης. Έτσι το Λύκειο Νάξου είναι και πάλι υπό κατάληψη με νέα αιτήματα...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αρκετοί γονείς βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από το σχολικό κτίριο, προκειμένου να συζητήσουν με τους μαθητές, όπως και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Αρτέμης Ψαρρός, αλλά και ο διευθυντής του σχολείου, Ματθαίος Χατζηπέτρος, ο οποίος μάλιστα εισήλθε στο κτίριο όπου και παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αποχώρησε.Όπως είπαν στο Cyclades Voice μαθητές που βρίσκονταν το μεσημέρι στο σχολείο, 202 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα, κατά την οποία -μετά από τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προς τους μαθητές τα αιτήματα που αφορούσαν τη σχολική κοινότητα θα δίνονταν στους γονείς που με τη σειρά τους θα τα κατέθεταν στη διεύθυνση και θα διεκδικούσαν την άμεση επίλυσή τους-ελήφθη η απόφαση λήξης της κατάληψης, όταν αυτή ανακοινώθηκε στους παρόντες 100 περίπου μαθητές, δεν εκδηλώθηκε κάποια αντίρρηση.

Μάλιστα μαθητές, ανέφεραν στο Cyclades Voice, ότι μπορεί κατά τη συνάντηση να μην εκδηλώθηκε αντίρρηση, όμως δεν κλήθηκαν οι μαθητές να ψηφίσουν για το θέμα.

Έτσι, μετά την ευρεία κοινοποίηση της απόφασης, άλλοι μαθητές αντέδρασαν και σχημάτισαν νέα επιτροπή κατάληψης και το σχολείο έκλεισε και πάλι, ενώ νέα αιτήματα καταγράφηκαν από τους μαθητές.

Τα αιτήματαΥπενθυμίζεται, ότι λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία την Τρίτη ήταν κλειστά.

Newsroom Cyclades Voice


Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.