Κατάληψη στο Λύκειο Νάξου - Τι ζητούν οι μαθητές

Δημοσίευση: 24.01.2018, 10:06
Τελευταία Ενημέρωση: 24.01.2018, 23:15

Υπό κατάληψη είναι το Γενικό Λύκειο Νάξου από το πρωί της Τετάρτης. Οι μαθητές αποφάσισαν με ψήφους 278 υπέρ και 22 κατά να προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κυρίως, όπως αναφέρουν, προς το Κράτος για τη χρόνια ανευθυνότητα που επιδεικνύει στον τομέα της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την υποβίβαση της δημόσιας παιδείας και την στροφή των μαθητών σε φροντιστήρια. Μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου μίλησε στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, για σειρά αιτημάτων που έχουν, κυρίως σχετικά με το γενικό πλαίσιο, αλλά και για ζητήματα που καταγγέλλουν ότι συμβαίνουν στο Λύκειό τους και αφορούν συμπεριφορές εκπαιδευτικών. Τέλος, καλούν όλα τα σχολεία της χώρας να συμμετέχουν στην προσπάθεια "υπενθύμισης" προς την κυβέρνηση ότι και οι μαθητές είναι εδώ και ζητούν τη στήριξη της προσπάθειάς τους από πολίτες και καθηγητές...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Όπως διευκρίνισε η μαθήτρια, αρχικά δραστηριοποιήθηκαν για την κατάληψη κάποια από τα μέλη του 15μελούς και μαθητές, δημιουργώντας επιτροπή κατάληψης και το πρωί της Τετάρτης το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία στους μαθητές που με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν θετικά.
 
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακούστε τι είπε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Παναγιώτα Ξενάκη
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 

"• Υποχρεωτική και τακτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από κατάλληλους  ανθρώπους με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη διεξαγωγή του μαθήματος. Επίσης απαραίτητος είναι ο έλεγχος των καθηγητών σε περίπτωση αμέλειας των καθηκόντων τους και εκμετάλλευσης της αδικαιολόγητης και ασύδοτης ελευθερίας που τους παρέχει το κράτος.
o Όλοι οι εργαζόμενοι αξιολογούνται σχεδόν καθημερινά . Είναι λοιπόν παράλογο έως  καταστροφικό να μην αξιολογείται το έργο των εκπαιδευτικών και το αποτέλεσμα της δουλειάς του.
Διορισμός καθηγητή ελεύθερου σχεδίου (εξεταζόμενο μάθημα πανελληνίων) .
Υπάρχει παντελής αδιαφορία του κράτους για την εκπαίδευση με αποτέλεσμα την υποβίβαση της δημόσιας παιδείας και την στροφή των μαθητών σε φροντιστήρια  
Διορισμένος ψυχολόγος από το κράτος σε κάθε σχολείου για την στήριξη και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών και  των μαθητών .
Οι καθηγητές να αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή μαθημάτων τα οποία ειδικεύονται με βάση το πτυχίο τους . Δεν γίνεται να υποχρεώνονται καθηγητές να καλύπτουν ελλείψεις εκτός του πεδίου γνώσεων τους διακινδυνεύοντας  την τύχη των παιδιών .
Έντονη ανασφάλεια των μαθητών λόγω διαρκών μετατροπών του συστημάτων γενικών εξετάσεων και ειδικότερα των πανελληνίων .
 • Απαιτείται καλός σχεδιασμός και λεπτομερής μελέτη για την εφαρμογή ενός συστήματος το οποίο δεν θα χρειάζεται να αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια ή όταν αλλάζει η κυβέρνηση.
Τα αιτήματα και τα έγγραφα της διοίκησης του σχολείου δεν παίρνουν απάντηση καταργώντας οποιαδήποτε διέξοδο βελτίωσης της λειτουργίας του λυκείου.
 
Στο λύκειο έχει παρατηρηθεί ένας ανταγωνισμός των καθηγητών λόγω προσωπικών αιτιών. Κάτι που μεταφέρεται στην τάξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με αντιπαιδαγωγικό και κάποιες φορές προκλητικό τρόπο με συνέπεια τη δυσανασχέτηση των μαθητών .
 
Επαναλαμβανόμενα δείγματα ρατσισμού, από μικρό αριθμό καθηγητών, με ενδεχόμενες διακρίσεις των μαθητών λόγω καταγωγής ή μαθητικών επιδόσεων 
 
Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία…)
 
Δημιουργική αξιοποίηση  του προαυλίου με την καλλιέργεια λαχανικών και φύτευση λουλουδιών και δέντρων με σκοπό τη σκιά (μιας και ζούμε στην χώρα του μόνιμου ήλιου) και το υγιές και καλαίσθητο περιβάλλον. 
 
Καλύτερη τροφοδότηση ειδών υγιεινής στις τουαλέτες.
 
ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΌΝΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ «ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ. 
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
Μαθητές Γενικού λυκείου Νάξου" 
 
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 25/01/2018
Να υποθέσω ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι ανύπαρκτος αφού 5 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Αφού δεν νοιάζονται οι γονείς θα ενδιαφερθεί το κράτος;

Ο αναγνώστης: TAKIS έγραψε: 25/01/2018
ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΙΘΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ?ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΜΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΚΕΣ ΤΟΥΣ?ΓΡΙΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

Ο αναγνώστης: έγραψε: 25/01/2018
Μπράβο στους μαθητές για τον αγώνα τους! Χαίρεσαι να βλέπεις μέλη της κοινωνίας, να ζητάνε το καλύτερο και να παλεύουν γι' αυτό! Είμαστε μαζί σας.

Ο αναγνώστης: Naxian έγραψε: 25/01/2018
Δεν είναι καθόλου για γέλια. Κανονικά έπρεπε να κάνουν εγκατάλειψη όχι κατάληψη και να εκπεδευθουν μόνα τους. Η παιδεία και η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει το κράτος είναι για γέλια...

Ο αναγνώστης: έγραψε: 24/01/2018
Χα, χα, χα !!!!!! Κατάληψη για γέλια. Άλλωστε η κατάληψη αυτή προετοιμαζόταν από το καλοκαίρι.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 190


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.