Έντονη αντίδραση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την εξαίρεση μόνιμων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 15.01.2018, 00:31

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων την εξαίρεση των μόνιμων εκπαιδευτικών και των δημοτικών υπαλλήλων από το δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους...
Bookmark and Share

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αναφέρει:

"Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ KAI ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
 
Με το νέο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατίθεται τη Δευτέρα, 15 Γενάρη και ψηφίζεται στη Βουλή, ανάμεσα σε πολλά άλλα αντιεκπαιδευτικά και αντικοινωνικά μέτρα (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, 30ωρο με νέα καθήκοντα για τους εκπαιδευτικούς, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κ.α.) η κυβέρνηση αποφασίζει με το άρθρο 349 να εξαιρέσει από το δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους των Δήμων. 
   
Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την απαξιωτική και υποτιμητική στάση των κυβερνώντων απέναντι στον τομέα της παιδείας και στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών. Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις και περικοπές μισθών και επιδομάτων, μετά το “πάγωμα” των μισθολογικών κλιμακίων για δύο χρόνια και την «διαγραφή» της συγκεκριμένης προϋπηρεσίας από τον υπολογισμό της για τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μετά την αύξηση ωραρίου και το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει σύνταξη στα 67 για τους περισσότερους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μετά από όλα αυτά τα εργασιακά και οικονομικά “πλήγματα” από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρχεται με ένα άρθρο να εξαιρέσει όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς από τη δυνητική δυνατότητα να επιδοτούνται από τους Δήμους, ωσάν οι εκπαιδευτικοί να αποτελούν ευνοημένη και υψηλόμισθη οικονομική επαγγελματική κατηγορία ανάμεσα στους άλλους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.
   
Ως σωματείο, ως Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων αγωνιστήκαμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την επιδότηση σίτισης, στέγασης και μετακινήσεων όλων των εκπαιδευτικών που ζουν και εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα και δη στις Κυκλάδες. Το κόστος ζωής και μετακίνησης συνεχίζει να είναι δυσβάσταχτο και η διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων ακόμα πιο δύσκολη.  

Ως εκ τούτου απαιτούμε να καθιερωθεί ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία των νησιωτικών περιοχών.

Απαιτούμε:
 • Άμεση απόσυρση του άρθρου 349 του νομοσχεδίου που κατατίθεται τη Δευτέρα 15 Γενάρη που εξαιρεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς από την πρόσβαση στο δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους. 
 • Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι, δωρεάν στέγαση εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι υποδομές, επίδομα σίτισης.
 • Επαναφορά των επιδομάτων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών στο επίπεδο του 2009 και γενικότερη κάλυψη των απωλειών
 • Παροχή επιδόματος θέρμανσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ. 
 • Φθηνές, ασφαλείς, τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες, με παροχή έκπτωσης 50% στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς, με πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
 
Δημήτρης Παπαδημητρίου    Τάκης Παπαδημητρίου"
 
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.