Κουφονήσι: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα το μάθημα Πληροφορικής!

Δημοσίευση: 13.01.2018, 12:06
Τελευταία Ενημέρωση: 13.01.2018, 12:57

Στην έντονη απογοήτευση από την κατάφωρη αδικία που νιώθουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Κουφονήσι από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στο σχολείο τους εκπαιδευτικός Πληροφορικής ( ΠΕ19), με αποτέλεσμα και ενώ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να μην έχουν ακόμη(!) ξεκινήσει να διδάσκονται ένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρθηκε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΛΤ Κουφονησίου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Bookmark and Share

Η κ. Μαρία Σκοπελίτη, επισήμανε ότι το γεγονός αποτελεί μεγάλη αδικία για τους δυο μαθητές που θα κληθούν να εξεταστούν στο μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές χωρίς όμως να έχουν διδαχθεί όπως οι μαθητές άλλων σχολείων το μάθημα, καταγγέλλοντας του υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία.  

Επισημαίνοντας, ότι στο νησί δεν υπάρχει φροντιστήριο ώστε να δοθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο διέξοδος στο κενό που υπάρχει, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν απογοητευθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν ατονίσει και στα υπόλοιπα μαθήματα στα οποία θα διαγωνισθούν, αφού θεωρούν ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να εισαχθούν από τη στιγμή που ένα από τα μαθήματα δεν το έχουν διδαχθεί καθόλου.

Όπως ακόμη είπε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΛΤ Κουφονησίου, μετά την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας τους, πρόκειται να απευθυνθούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά και προς κάθε αρμόδιο ώστε έστω και με αυτήν την καθυστέρηση να απαιτήσουν να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Μάλιστα, η κ. Σκοπελίτη, σημείωσε ότι συνηθισμένοι στο νησί τους να στελεχώνονται επαρκώς τα σχολεία με καθυστέρηση δεν αντέδρασαν νωρίτερα γι αυτό το κενό, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι τέσσερις φορές εγκρίθηκε ο διορισμός αναπληρωτή εκπαιδευτικού Πληροφορικής, όμως και τις τέσσερις φορές ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε να υπηρετήσει στο Γυμνάσιο-ΛΤ Κουφονησίου.

Μάθαμε να αποδεχόμαστε ως φυσιολογικές καταστάσεις που δεν είναι τέτοιες (πρόσληψη αναπληρωτών στα μέσα Οκτωβρίου και λειτουργία του σχολείου με δίωρα, τρίωρα και τετράωρα μέχρι τότε - μη διδασκαλία σε μόνιμη βάση μαθημάτων όπως Καλλιτεχνικά, Μουσική, Β’ ξένη γλώσσα κλπ), αλλά τώρα βροντοφωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση «Φτάνει πια!», όπως επισημαίνουν οι γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου - ΛΤ Κουφονησίου στην ανοιχτή επιστολή τους, αλλά και η γραμματέας του συλλόγου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με τη δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών και την με όλο και με μεγαλύτερη καθυστέρηση πρόσληψη αναπληρωτών, η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης στο νησί τους στο βαθμό που αυτή μπορεί να μετρηθεί με την εισαγωγή μαθητών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαρκώς φθίνει.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΛΤ Κουφονησίου


 
Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.