Στον πλειστηριασμό η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο

Δημοσίευση: 11.01.2018, 19:11
Τελευταία Ενημέρωση: 11.01.2018, 19:14

Η βίλα που ανήκε στον αείμνηστο Σεραφείμ Φυντανίδη -το διευθυντή που έγραψε ιστορία στην πρώην Ελευθεροτυπία αλλά και στον ελληνικό Τύπο- βγαίνει για άλλη μια φορά στο σφυρί.
Bookmark and Share

Το «ηλεκτρονικό σφυρί» όμως πρόκειται να… κτυπήσει και για μία διώροφη κατοικία στη Φιλοθέη που ανήκει επίσης σε άνθρωπο του ελληνικού Τύπου -και στον γιο του- που και αυτός έχει γράψει ιστορία.
 
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Φυντανίδης επέλεξε την Τήνο για να κτίσει ένα ονειρεμένο σπίτι ακριβώς πάνω στο κύμα.
 
Η βίλα στα Καλύβια, που στο νοτιά έχει σύνορο το απέραντο γαλάζιο, γνώρισε μέρες δόξας. Ήταν η εποχή που υπουργοί και βουλευτές πέρναγαν τριήμερα απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια ως φιλοξενούμενοι του τότε ισχυρού άνδρα των media.
 
Το σπίτι που ήταν προγραμματισμένο να βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, είναι κτισμένο σε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου, στα Καλύβια. Το εμβαδόν της μονοκατοικίας είναι 207τμ, ενώ στο ίδιο οικόπεδο βρίσκονται και 3 ξενώνες συνολικού εμβαδού 130τμ, καθώς και πισίνα 40τμ.
 
Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 384.000 ευρώ, ποσό ομολογουμένως χαμηλό για το συγκεκριμένο ακίνητο και επισπεύδων είναι το ελληνικό δημόσιο.
 
Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ακίνητο βγαίνει στο σφυρί. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί άλλες τρεις φορές τουλάχιστον, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι καθώς το τίμημα ήταν υψηλό.
 
Όμως και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο πλειστηριασμός δεν θα ολοκληρωθεί καθώς οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τη διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
 
Αντίθετα το «e-σφυρί» αναμένεται να κτυπήσει κανονικά στις 17 Ιανουαρίου για τον πλειστηριασμό του διώροφου ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Γύζη 2Α στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και ανήκει σε εκδότη και στο γιο του που έχουν εταιρεία με έδρα στον Ταύρο.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για πολλαπλό πλειστηριασμό καθώς το διώροφο ακίνητο έχει αποπερατωθεί με δύο διαφορετικές οικοδομικές άδειες ενώ υπάρχουν επικαρπίες και υψηλές κυριότητες.
 
Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank με τιμή εκκίνησης για τον πρώτο πλειστηριασμό τις 602.000 ευρώ και άλλες 337.000 ευρώ για τους υπόλοιπους 7 πλειστηριασμούς για το ίδιο ακίνητο.
 
Ειδικότερα η τράπεζα βγάζει στο σφυρί υπόγειο διαμέρισμα εμβαδού 22τμ. Ισόγειο διαμέρισμα 140 τμ και διαμέρισμα α΄ ορόφου εμβαδού 123τμ. 

πηγή: mononews.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.