Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ερμούπολη

Δημοσίευση: 06.01.2018, 15:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06.01.2018, 15:46

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ιερούργησε ανήμερα των Θεοφανείων, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γ.Μαραγκού, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών Λειτουργών, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και Σπουδαστών, αγήματος της ΠΝΒ Σύρου, νέων του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων και πλήθους πιστών...
Bookmark and Share

Μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού,ακολούθησε λιτάνευση, με τη συμμετοχή σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Σύρου, τελεταρχούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, του Κουβουκλίου με τον Τίμιο Σταυρό, φερομένου επί των ώμων ανδρών του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τη φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Κανάρη, του λιμένα Ερμουπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε προς το πρωτοφανές συγκεντρωμένο πλήθος των Συριανών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις αποβάθρες του λιμανιού, σύντομη χαιρετιστήρια και εόρτια προσλαλιά, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι “όπως είναι σήμερα η ημέρα αυτή φωτόλουστη και ολοφώτεινη, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας μέσα στην καρδιά του χειμώνα, έτσι να είναι και οι ημέρες του νέου ημερολογιακού έτους, γεμάτες φως, ελπίδα και ζεστασιά στις καρδιές μας, μια ζεστασιά, που μας προσφέρει η ενότητα, η αγάπη και η ελπίδα μας στο Χριστό”.

 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ , επιβαίνων σκάφους του Λιμενικού Σώματος, έρριψε από την πλώρη του το Σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν 12 νέοι και μία τολμηρή νέα. 

 
Τον Τίμιο Σταυρό, υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τους εορταστικούς ελιγμούς των μόλις καταπλευσάντων επιβατικών πλοίων “FAST FERRY ANDROS” και “SUPER FERRY II” , τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων και των σκαφών του Λ.Σ., του ΝΟΣ και των Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της πόλης, ανέσυρε από την θάλασσα ο φαρμακοποιός Ιωάννης Καραθανάσης, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε χρυσό επιστήθιο Σταυρό.

 
Η τελετή, μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, απελύθη στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, την επιλεγομένη "ΓΕΦΥΡΑ", όπου εναπετέθη ο Τίμιος Σταυρός προς προσκύνηση και ο Διοικητής της παρέθεσε μικρή δοχή.

πηγή/φωτογραφίες: imsyrou.gr 
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.