Άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής Μυκόνου για την επισκευή του λιμανιού της Δήλου

Δημοσίευση: 06.12.2017, 22:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06.12.2017, 22:42

Άμεση και καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου και της προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, Ελένης Καλπουρτζή, η οποία διεκδίκησε και πήρε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 123.800 ευρώ, προκειμένου να επισκευαστεί άμεσα ο λιμένας της Δήλου.
Bookmark and Share

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ώστε η εικόνα που παρουσιάζει το Λιμάνι της Δήλου να συνάδει με την Ιστορία του νησιού, το οποίο υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Μυκόνου, είναι σημαντικό ότι η Δημοτική Αρχή Μυκόνου με αυτή την επιτυχή διαπραγμάτευση, εξοικονόμησε 123.800 ευρώ για τους δημότες Μυκόνου, καθώς το κόστος του έργου αρχικά είχε προϋπολογιστεί ώστε να καλυφτεί εξολοκλήρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, ύστερα από τις έκτακτες ζημιές που υπέστη το Λιμάνι της Δήλου το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η λιμενική εγκατάσταση έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το μήκος της. Συγκεκριμένα, και στους δυο προβλήτες, που εντοπίζονται δυτικά της λιμενολεκάνης, έχει παρασυρθεί η ύφαλη έδρασή τους με αποτέλεσμα να αποκολληθούν μεγάλα κομμάτια του κρηπιδώματός τους. Επιπροσθέτως, σε όλο το μέτωπο του κεντρικού κρηπιδώματος και συγκεκριμένα στον πόδα του, παρουσιάστηκαν εκτεταμένες υποσκαφές,κατόπιν υποθαλάσσιου ελέγχου που διενεργήθηκε.

Εργασίες άμεσης αποκατάστασης είναι επιβεβλημένες, καθώς δυσχεραίνεται η πρόσδεση πλοίων και, κατ’ επέκταση, η πρόσβαση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ) αλλά και η πρόσβαση και τροφοδοσία των εργαζομένων που διαμένουν στο νησί της Δήλου.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ο αριθμός των επιβατών που υποδέχτηκε το συγκεκριμένο λιμάνι από τα ημερόπλοια της Μυκόνου κατά το 2016 ανερχόταν σε 244.450, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και 6.500 επιβάτες από τα ημερόπλοια άλλων νησιών, ενώ οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων άγγιξαν τους 6.000 επιβάτες για το 2016.

Τη βαρύτητα του θέματος είχε επισημάνει η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, Ελένη Καλπουρτζή, κατά την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, την 14η Αυγούστου 2017.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου αναμένει την έγκριση της τεχνικής μελέτης από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση των 123.800 ευρώ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η μελέτη έχει ήδη λάβει έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.