Νάξος - Γιαμίν: Δέκα χρόνια απαιτούνται για νέο λιμάνι

Δημοσίευση: 06.12.2017, 19:25
Τελευταία Ενημέρωση: 06.12.2017, 20:42

Μετά από μια τουλάχιστον δεκαετία, κατά την οποία οι αρμόδιες αρχές της Νάξου, Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αν και γνώριζαν πολύ καλά την αναγκαιότητα ενός νέου λιμανιού, αναλώνονταν σε πλωτές διερευνητικές όπως τις βάφτιζαν περιηγήσεις περιμετρικά του νησιού με ειδικούς και μη, αντί να προχωρήσουν σε ανάθεση μελέτης χωροθέτησής του, ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας για το Master Plan του υπάρχοντος, Αλβέρτος - Παύλος Γιαμίν, αποσαφηνίζει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πως από τη στιγμή ανάθεσης μιας μελέτης χωροθέτησης απαιτούνται τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του! Ο κ. Γιαμίν , που ήταν επικεφαλής και της μελετητικής ομάδας για την επέκταση του λιμανιού της Νάξου που ακυρώθηκε από το ΣτΕ...
Ο Αλβέρτος-Παύλος Γιαμίν, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής της εταιρείας CNWAY (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

... επισήμανε ακόμη, κατά τη συνέντευξη που έδωσε μετά τη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (30/12/2017) στη Νάξο για το Master Plan του λιμανιού στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή Εκατέρωθεν με τη Δανάη Μαύρου, ότι παρουσιάστηκαν οι στόχοι που τίθενται σχετικά με τις βελτιώσεις στο υφιστάμενο λιμάνι, ώστε βραχυμεσοπρόθεσμα να επιχειρηθεί βελτίωση της λειτουργίας του.

Μετά από επτά μήνες στο πλαίσιο της β΄φάσης της μελέτης του Master Plan η μελετητική ομάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τα έργα που θα πρέπει να γίνουν στο υφιστάμενο λιμάνι και στη χερσαία λιμενική ζώνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό -η επίλυση του οποίου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, αλλά και βασική προυπόθεση για την έγκριση του Master Plan. 

Στις βραχυ/μεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προτάσεις, περιλαμβάνονται:
- Αναδιοργάνωση χρήσεων υφιστάμενων υποδομών.
- Περιορισμένη επέκταση υφιστάμενων υποδομών ή/και κατασκευή πλωτού αγκυροβολίου
- Δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων
- Δημιουργία νέας λιμενικής εγκατάστασης εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και mega yachts.

Στρατηγικοί Στόχοι, είναι:
- Τουριστική λειτουργία
- Ενίσχυση υποδομών του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, βελτίωση της εξυπηρέτησης της κρουαζιέρας (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί αν και επί χρόνια όλοι μιλούσαν για την αναγκαιότητα νέου λιμανιού, καμία ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε, με αποτέλεσμα, σήμερα που διαφαίνεται ότι το θέμα δεν παίρνει άλλη αναβολή, να βρισκόμαστε σε μια περίοδο όχι μόνο δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και περιορισμού πόρων από το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη λιμένων.

Ακούστε τι είπε ο Αλβέρτος - Παύλος Γιαμίν -  Διευθυντής της εταιρείας CNWAY και υπεύθυνος συντονισμού των Λιμενικών και Συγκοινωνιακών μελετών που αναλαμβάνει η εταιρείαΔανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.