Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεσμοθετεί τη συνεργασία της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Δημοσίευση: 23.11.2017, 17:15
Τελευταία Ενημέρωση: 23.11.2017, 17:18

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι συναυλίες και οι εκπαιδευτικές δράσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο «Δικαίωμα στη Μουσική» στη Ρόδο, την Κω και τη Λέρο, έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Bookmark and Share

Το διάστημα από 13 έως και 18 Νοεμβρίου περισσότεροι από 30 μουσικοί της Κ.Ο.Α. (περίπου το 1/3 της Ορχήστρας) επισκέφθηκαν τα τρία αυτά νησιά προσφέροντας στο κοινό αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Δικαίωμα στη Μουσική» ανταποκρίνεται στην ανάγκη των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μουσικών εκδηλώσεων αυτού του  επιπέδου, να αποδράσουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους, απολαμβάνοντας συναυλίες των μουσικών συνόλων της, που  αποτελούν τις «ευέλικτες» μορφές της.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δράσεις, όπως αυτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα νησιά, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή τόσο με κλασικά έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών όσο και με σύγχρονες δημιουργίες, δημοφιλείς και αγαπητές σε όλους.

Οι μουσικοί της Κ.Ο.Α, μύησαν τους μαθητές στον κόσμο της μουσικής αλλά και στο ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία του και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του. Παρατηρώντας τα μουσικά σύνολα, τα παιδιά βίωσαν εμπράκτως τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας και πώς αυτή μπορεί να αποδειχθεί απολαυστική και δημιουργική.

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΕισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.