Πάρος: Μείωση των δημοτικών τελών σε όλους και απαλλαγή για ευπαθείς ομάδες

Δημοσίευση: 13.11.2017, 23:38
Τελευταία Ενημέρωση: 13.11.2017, 23:40

Μείωση των Δημοτικών τελών σε όλους και απαλλαγή για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών με τουλάχιστον δύο κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πάρου. Δείτε αναλυτικά...
Bookmark and Share

Το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη μείωση των δημοτικών τελών, συνολικού ύψους 208.252,24 € ετησίως με το ποσοστό της μεσοσταθμικής μείωσης των δημοτικών τελών να υπολογίζεται σε 7,11%.

Για τις ευπαθείς ομάδες αποφασίστηκε η συνέχιση των ισχυουσών απαλλαγών και μειώσεων, για την κύρια κατοικία, ενώ δίνεται επιπροσθέτως η δυνατότητα απαλλαγής των δημοτικών τελών, σε όσους πολίτες συνδυάζουν τουλάχιστον  δύο (2) από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Η Δημοτική Αρχή, όπως επισημαίνει, παρόλο που διανύουμε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης, χάρη στη αποτελεσματικότητα και την ορθή χρήση των οικονομικών του Δήμου, κατάφερε να διατηρήσει έναν δήμο οικονομικά εύρωστο και αυτάρκη, που  παραμένει δίπλα στις ανάγκες των νοικοκυριών και των επαγγελματιών.

"Η ενίσχυση και προστασία της οικογένειας, των ευπαθών ομάδων, των αδυνάτων και πασχόντων, και η εφαρμογή κοινωνικής αλληλεγγύης κόντρα στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση και την οικονομική εξαθλίωση που βιώνουμε ως χώρα, είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πάρου.

Στόχος μας είναι, να συνεχίσουμε να κάνουμε  μικρά και μεγάλα βήματα εξέλιξης και προόδου για την ανάπτυξη του τόπου, την ευημερία των πολιτών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στο νησί της Πάρου."

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αναπροσαρμογή τους, οι συντελεστές των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για τον Δήμο Πάρου διαμορφώνονται ως εξής:



Επιπλέον, για τις ευπαθείς ομάδες:

- Μείωση κατά 30%, για άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79%

- Μείωση κατά 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες και τις τρίτεκνες οικογένειες  που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3296/2004 άρθρο 1, παρ. 11 (ΦΕΚ 253/τ.Α΄/14-12-2004)

- Μείωση κατά 50%  σε άτομα με ειδικές ανάγκες (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, Νεφροπαθείς, άποροι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι.

Μείωση κατά 100% σε άτομα που ανήκουν σε δύο τουλάχιστον από τις άνω κατηγορίες ευπαθών ομάδων, προσκομίζοντας ως επιπλέον δικαιολογητικό έγγραφη γνωμάτευση από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου και των προϊσταμένων τους.
 
Οι ανωτέρω μειώσεις  αφορούν την κύρια κατοικία τους και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια της ΚΥΑ 494/07-04-2015(ΦΕΚ 577 Β /09-04-2015).

Οι ενδιαφερόμενοι που τηρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να αιτηθούν την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών, θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Πάρου.

Newsroom Cyclades Voice



Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.