Η εμπειρία του Αλέξη Τσίπρα από την πτήση με το F-16 πάνω από το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 12.10.2017, 19:35
Τελευταία Ενημέρωση: 12.10.2017, 19:37

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 52+ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα.
Bookmark and Share

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην 337 Μοίρα «Φάντασμα» της 110 Πτέρυγας Μάχης της Αεροπορικής Βάσης Λαρίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, οι οποίοι και τον συνόδευσαν τιμητικώς κατά την πτήση του στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός πέταξε μένα με ένα διθέσιο F-16D Block.52+ με κυβερνήτη τον υπασπιστή του Α/ΓΕΑ, επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα, ενώ ο ναύαρχος Αποστολάκης πέταξε με ένα άλλο διθέσιο, του οποίου κυβερνήτης ήταν ο ίδιος ο διοικητής της 337 Μοίρας αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαχαράλαμπος. Ο τρίτος του σχηματισμού αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ήταν ο μόνος που πέταξε με μονοθέσιο μαχητικό F-16C Block.52+ της Μοίρας, καθώς ακόμα και ως αρχηγός είναι διαθέσιμος σε μονοθέσιο πλήρως επιχειρησιακό μαχητικό και έχει περισσότερες από 2.300 ώρες πτήσης.

Έτσι και ο κ. Τσίπρας μπαίνει στο «κάδρο» των πρωθυπουργών που πέταξαν με F-16, όπως παλιότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πριν από την πτήση του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της 337 Μοίρας, καθώς και για όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της εκπαιδευτικής πτήσεως στο Βόρειο Αιγαίο από τον μοίραρχο και παρακολούθησε τη μετεωρολογική ενημέρωση και το briefing.




«Πετάει, πετάει ο Τσίπρας;»

Νωρίτερα, τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πετάει με πολεμικό αεροσκάφος F-16 της 110 Πτέρυγας Μάχης που βρίσκεται στη Λάρισα, είχε επιβεβαιώσει non paper που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου.

Η άτυπη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».



πηγή: in.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.