Η 6η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα!

Δημοσίευση: 27.06.2017, 18:42
Τελευταία Ενημέρωση: 27.06.2017, 18:43

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών και ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας διοργανώνουν την 6η Γιορτή Φάβας την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου...

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30/6 στις 18.30 στην κεντρική πλατεία της Σχοινούσας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία μαγειρέματος της φάβας, καθώς και να τη δοκιμάσουν. Παράλληλα, θα μπορούν να απολαύσουν μεζέδες από τα εστιατόρια του νησιού σε πάγκους που θα έχουν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση. Στις 19.00 με την καθοδήγηση της εικαστικού Χριστιάννας Οικονόμου, τα παιδιά του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν πίνακα-κολλάζ με θέμα την αγροτική ζωή της Σχοινούσας. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, καλώντας όλον τον κόσμο να χορέψει στους νησιωτικούς ρυθμούς τους.

Τη δεύτερη μέρα η δράση θα μεταφερθεί στον περίβολο του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και  στο Αλώνι του «Μονού», όπου στις 19:00 οι παραγωγοί του νησιού θα αρχίσουν να αλωνίζουν τη φάβα παρουσιάζοντας αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία. Στην συνέχεια, στις 20:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας, της Νάξου και της Σίφνου. Μετά το πέρας των χορευτικών, θα διατίθενται άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φάβα για όλους. Στις 22:00 θα στηθεί νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού, τον  Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Μιχάλη Πράσινο και τον Κώστα Δεμέναγα.

Χορηγοί: Small Cyclades Lines, Develop Greece, Blue Star Ferries, ΕΑΣ Νάξου

Newsroom Cyclades Voice

 


Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 106


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.