Επιστροφή των κάδων απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου!

Δημοσίευση: 09.05.2017, 21:56
Τελευταία Ενημέρωση: 09.05.2017, 22:50

Ο κάδος συμπίεσης που αφαιρέθηκε στις 3 Μαΐου, ημέρα που μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας την κεντρική οδό Παπαβασιλείου, δεν επέστρεψε, όμως η ιστορία που θέλει την ύπαρξη κάδων στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και 50 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά μνημόνευσε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης σε συνέντευξή του στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, λέγοντας μάλιστα ότι μετά τόσα χρόνια αποτελεί "νόμο"(!), εφαρμόστηκε κατά γράμμα και τρεις κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν, όπως παλιά, στο σημείο!...
Οι κάδοι απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου το απόγευμα της 9ης Μαΐου

Η συγκεκριμένη αναφορά του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφορά μια εποχή, που δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τη σημερινή.

Σήμερα, είναι πολλοί περιισότεροι οι κάτοικοι και επισκέπτες, υπάρχει αλματώδης αύξηση της κατανάλωσης, περισσότερα προϊόντα και πληθώρα συσκευασιών, καθώς και η μεγάλη αλλαγή που έχει σημειωθεί στον τοπικό κοινωνικό ιστό της Χώρας Νάξου με την τοπική οικονομία να επικεντρώνεται στον τουρισμό ή το εμπόριο, και σε καμία περίπτωση στον πρωτογενή τομέα, που παλαιότερα "απορροφούσε" σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον τα υπολείμματα των φαγώσιμων.

Ποια σύγκριση μπορεί να υπάρξει με τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων σήμερα με αυτά που παράγονταν πριν 50, ακόμη και πριν 30 χρόνια;

Ποια σχέση μπορεί να έχει η σχετική νομοθεσία για την προστασία της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα δε σε χώρους που βρίσκονται μια ανάσα από σχολεία, με αυτήν που ίσχυε πριν από 50 χρόνια;

Απολύτως καμία!

Κι όμως! Για τη δημοτική αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, μικρή σημασία φαίνεται ότι έχει!

Η ευαισθησία του δήμου εξαντλήθηκε ως φαίνεται μόνο στη "βιτρίνα" της πόλης, την παραλία, για να μη βλέπουν και να μη μυρίζουν τις οσμές από τα σκουπίδια οι τουρίστες την ώρα που απολαμβάνουν τις διακοπές τους τρώγοντας ή πίνοντας.

Και προσπερνούν στο δήμο, ωσάν να μη συμβαίνει, την απαράδεκτη επί χρόνια κατάσταση που λίγα μέτρα πριν ή μετά από την παραλία, δίπλα σε σχολεία, οι επισκέπτες επί χρόνια απαθανατίζουν και σχολιάζουν πολύ αρνητικά τις εικόνες με τους ξέχειλους κάδους ή τις σακούλες σκουπιδιών και κάθε είδους αντικείμενα πέριξ αυτών!

Γυάλινα αποστειρωμένα κλουβιά δεν μπορεί να υπάρξουν για την καθαριότητα μιας πόλης, ενός νησιού.

Η πολιτική καθαριότητας είναι αποτυχημένη και ως επιστέγασμα αυτής της αποτυχίας είναι οι ζητωκραυγές για την ολοκλήρωση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου, χωρίς όμως να έχει φροντίσει επί 6 χρόνια ο δήμος να λειτουργεί παράλληλα και η ανακύκλωση με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν!

Κι αντί για την ανακύκλωση απορριμμάτων, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξαντλεί τις επιδόσεις του... στην "ανακύκλωση" των κάδων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου, αποσύροντας τον κάδο συμπίεσης και επανατοποθετώντας τους κάδους απορριμμάτων!

Δανάη Μαύρου

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 156


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.