Νάξος: Τρόφιμα παραμένουν μήνες αδιάθετα σε κούτες, ενώ κάποια δεν θα διατεθούν!

Δημοσίευση: 28.03.2017, 17:55
Τελευταία Ενημέρωση: 30.03.2017, 11:09

Στην εποχή των πολλών ταχυτήτων, κατά την οποία είναι γνωστό, ότι ακόμη και σε νησιά τουριστικά όπως είναι η Νάξος πληθαίνουν οι οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθημερινά, κούτες με παιδικά γάλατα, λάδι και παιδικές κρέμες, που είχαν αποσταλεί προς διάθεση μέσω σχετικού προγράμματος παραμένουν επί μήνες στοιβαγμένα στο εσωτερικό κτιρίου, χωρίς να αξιοποιούνται σε όσους έχουν ανάγκη!. Πριν 13 μήνες έχει λήξει η ημερομηνία διάθεσης για ένα προϊόν. Τι απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, που επισημαίνει ότι η κούτα με τις φακές αναγράφει ότι η ελάχιστη διατηρησιμότητα έληξε στις 28/2/2016, αλλά οι φακές λήγουν το 2018...
Κούτες με τρόφιμα παραμένουν αδιάθετα επί μήνες
Bookmark and Share

Οι κούτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παραμένουν στο κτίριο που στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του τμήματος συγκοινωνιών και επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου στην πόλη της Νάξου.

Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία τα λάδια λήγουν τον ερχόμενο Ιούλιο, οι παιδικές κρέμες λήγουν τον Ιανουάριο του 2018, ενώ οι καταγγέλοντες αναφέρουν στο Cyclades Voice, ότι τα γάλατα έχουν ήδη λήξει, αν και ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, δήλωσε στο Cyclades Voice, ότι τα γάλατα δεν έχουν λήξει.
Το γεγονός ότι παραμένουν επί τόσο καιρό τα τρόφιμα αδιάθετα σε εποχές που συνάνθρωποί μας έχουν μεγάλη ανάγκη, είναι ανεπίτρεπτο και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων, που όπως γίνεται αντιληπτό από το σήμα που είναι τυπωμένο πάνω στις κούτες προέρχεται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που από όσο είναι γνωστό από σχετικές προσκλήσεις δικαιούχων στο παρελθόν το διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα, κατά περιφερειακή ενότητα, επαρχεία.Για ποιο λόγο τόσα τρόφιμα παραμένουν μέχρι σήμερα αδιάθετα;

Και αν για οποιοδήποτε λόγο περίσσεψαν, γιατί δεν διατέθηκαν σε πολίτες που έχουν ανάγκη;
Τέτοιες εικόνες, με τρόφιμα σε κούτες παρατημένα επί μήνες, αποτελούν πρόκληση στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης και της ανεργίας!

Τι απαντά ο αντιπεριφερειάρχης
Μεταφορών – Ακτοπλοΐας - Επικοινωνιών και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης

Δεν είναι της Νάξου τα συγκεκριμένα τρόφιμα, λέει στο Cyclades Voice ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, αφού τα προϊόντα του συγκεκριμένου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD), διανέμονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα κατά τόπους επαρχεία.

"Τα τρόφιμα για όλες τις Κυκλάδες εστάλησαν από το υπουργείο Εργασίας που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε δυο μόνο νησιά των Κυκλάδων: τη Σύρο και τη Νάξο.

Έτσι, μετατέθηκε σε εμάς η υποχρέωση να αποστείλουμε σε γειτονικά νησιά τα τρόφιμα που τους αναλογούσαν, χωρίς όμως να έχουμε ούτε την αρμοδιότητα ούτε το προσωπικό που απαιτείται για τη συσκευασία και μεταφορά τους.

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έρχονταν σταδιακά και περιμέναμε να ολοκληρωθεί η αποστολή τους, ώστε να τα αποστείλουμε σε Αμοργό, Ίο και Σαντορίνη όλα μαζί.

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι ούτε τα γάλατα έχουν λήξει.

Επίσης, θέλω να επισημάνω, ότι τα τρόφιμα της Νάξου έχουν διανεμηθεί όλα και όσα είχαν περισσέψει τα διαθέσαμε στη Μητρόπολη Παροναξίας για το συσσίτιο και σε άλλες κοινωνικές δομές.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλούν τα τρόφιμα στα νησιά που προανέφερα για να διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος", είπε ο έπαρχος Νάξου.

Μπορεί να δόθηκαν εξηγήσεις, όμως το γεγονός, ότι ο τρόπος διανομής που έγινε είχε σαν αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση απόδοσης των τροφίμων στους δικαιούχους νησιών, δεν αλλάζει, αφού αυτοί οι άνθρωποι για να είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τα έχουν ανάγκη. Και δεν είναι μόνο αυτό...

Οι φακές που επίσης υπάρχουν αδιάθετες σε κούτες στον ίδιο χώρο, όπως διαπιστώσαμε, έχει λήξει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητάς τους πριν από 13 μήνες! Ο έπαρχος Νάξου από την πλευρά του δήλωσε ότι ελέγχθηκαν οι φακές και λήγουν το 2018. Εμείς, δεν είναι δυνατόν να ανοίξουμε τις κούτες, διότι όπως είναι ευνόητο ανήκουν στο δημόσιο. Έτσι, τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι αυτά που αναγράφονται εξωτερικά.Δηλαδή από τις 28 Φεβρουαρίου 2016 έληξε όπως φαίνεται η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και δεν είναι δυνατή πλέον η διάθεση του προϊόντος βάσει της σχετικής σύμβασης!Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 29/03/2017
Εμ ο κύριος Μπαρμπούνης και το συνάφι της ΝΔ έχουν να φάνε. Εμείς ουτε λάδι. Αλλά θα έρθει η ώρα που θα μας ζητήσουν ψήφο.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.