Η εθελοντική ομάδα της Σύμπλευσης στη Σίκινο

Δημοσίευση: 11.04.2016, 20:38
Τελευταία Ενημέρωση: 11.04.2016, 20:49

Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή, ακολούθησε η ώρα της δράσης για τους εθελοντές της Σύμπλευσης, που πραγματοποίησαν ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις στους κατοίκους της Σικίνου, στο πλαίσιο του φετινού Διάπλου...
Bookmark and Share

Συνολικά, στο δημοτικό σχολείο και το αγροτικό ιατρείο προσήλθαν 95 άτομα, ενώ το μικροβιολογικό πήρε 59 δείγματα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του μόνιμου πληθυσμού του νησιού.

 
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους οδοντογιατρούς της ομάδας που κάλυψαν μεγάλο αριθμό κατοίκων μέχρι και αρκετή ώρα μετά το τυπικό κλείσιμο των ιατρείων.

Sikinos_Draseis28Sikinos_Draseis36
 
Οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης στο νησί υλοποιήθηκαν επίσης όπως ήταν σχεδιασμένο και με σημαντική προσέλευση μικρών και μεγάλων:
 • εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων (διαδραστικά παιχνίδια, χορός, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ)
 • αφήγηση της Ιστορίας του Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη από την εγγονή του και συγγραφέα του βιβλίου «Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» κα. Μαρία Κοντού
 • πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας
Το έργο των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία ενισχύθηκε με τη δωρεά εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η παράδοση του οποίου έγινε στο Δημοτικό του νησιού.
 
Η ομάδα της Σύμπλευσης είχε πριν επισκεφθεί και τα νησιά της Κιμώλου και της Φολεγάνδρου.

Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά.

Σκοπός της, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Κύρια δράση της +πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθείων όλου του έτους – αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.