20 χρόνια Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φ.Φλώρακα στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 23.09.2015, 13:17
Τελευταία Ενημέρωση: 29.09.2015, 13:52

Τα 20 δημιουργικά χρόνια του γιορτάζει το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης της Φιλίππας Φλώρακα στη Νάξο με έκθεση που εγκαινιάστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μηνός, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου τα παιδιά του Εργαστηρίου απόλαυσαν μια ξεχωριστή αστρονομική βραδιά! Δείτε αναλυτικά...
Από τα εγκαίνια της έκθεσης που είχε έντονη εορταστική νότα

20 χρόνια Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Έκθεση από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Νάξου

Καθημερινά: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Το βράδυ του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Νάξου τα εγκαίνια της έκθεσης των παιδιών του Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης σε ένα έντονα εορταστικό κλίμα, όπως άλλωστε αρμόζει όταν γιορτάζεις 20 χρόνια δημιουργικής προσφοράς στις πιο τρυφερές ηλικίες!

Παράλληλα, δόθηκαν διπλώματα του Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης στα παιδιά.Η Φιλίππα Φλώρακα αφέθηκε στα ταλαντούχα χέρια των μικρών καλλιτεχνών και ιδού το ευφάνταστο αποτέλεσμα!Χαμόγελα... που φέρνουν τα 20 χρόνια συνεχούς προσπάθειας και δημιουργικής προσφοράς με μεγάλη αγάπη και σεβασμό στην τέχνη, με αποτελέσματα σημαντικά και δράσεις υψηλού επιπέδου, χωρίς κραυγές... 

Με υπεύθυνη δουλειά που αποδεικνύεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Η Φιλίππα Φλώρακα με την ίδια πάντοτε σεμνότητα που είχε όταν ξεκίνησε, συνεχίζει την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία της, αφήνοντας πίσω τις όποιες δυσκολίες και κερδίζει επάξια την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων!
 
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια αστρονομική βραδιά για παιδιά...“Γιορτή στη γειτονιά του ήλιου’’ - Αστρονομική βραδιά για παιδιά.
Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος - Παράρτημα Νάξου


Λεονάρδος Χατζηανδρέου, Φιλίππα Φλώρακα, Θέκλα Κίζη

Έγινε ομιλία και παρουσίαση διαφανειών από το Λεονάρδο  Χατζηανδρέου, Πυρηνικό Φυσικό.

Επίσης, επίδειξη της σελήνης μέσω τηλεσκοπίου από το Γιάννη  Σέρβο,τεχνικό υπολογιστών .

Στο χώρο της έκθεσης

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5-8 μ.μ. και

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11-2 π.μ.                
                     

Συμβουλευτική γονέων (όρια οικογένειας)  από το Δημήτρη Φλώρο Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, Μ.Δ./ Middlesex University of London.
Στο χώρο του Εργαστηρίου 

Η Φιλίππα Φλώρακα και το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Πήγα  Δημοτικό Σχολείο στο Δανακό. Δάσκαλος ο προικισμένος Σπύρος Κουμελάς. Με βάζει να ζωγραφίσω την Νάξο, πάνω στο βράχο, στο χωματένιο προαύλιο του σχολείου. Η πρώτη μου επαφή με τα πινέλα...η συνέχειά μου.

 
Τώρα παίρνω τα δικά μου παιδιά από το χέρι και τα οδηγώ στη γνώση και την ελευθερία της Τέχνης που κατέχω από την εμπειρία που μου προσέφεραν, τα παιδιά, 20 χρόνια τώρα.

20 χρόνια Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης που η αισθητική καλλιέργεια,ο εμπλουτισμός της φαντασίας με την αλήθεια που είναι κάθε παιδί, η τόνωση της δημιουργικότητας, η σημασία της ομάδας, μα κύρια η ελευθερία που μας παρέχει η ενασχολησή μας με την Τέχνη, είναι ότι προσπαθούμε να μπολιάσουμε στις ψυχές των παιδιών.
 
Συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τate Modern Λονδίνου,το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου  
το Πανεπιστήμιο του New Castell.

Συμμετέχουμε σε Παννελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς μας, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

 
 • Έργα των παιδιών έχουν εκτεθεί στο Μ . Ε . Π. Τ. και σε πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας, στην Galery Tate Modern Λονδίνου, στα Πανεπιστήμια του New Castle, 
 • New Jersey.
 • Λειτουργούν τμήματα Θεάτρου και Γλυπτικής.
 • Το Θέατρο, συμπληρώνει την έκφραση και την δημιουργικότητα. Συνταιριάζει τις ίδιες απόψεις μας στο τρόπο μετάδοσης της τέχνης.
 • Η Γλυπτική επεξεργάζεται το Ναξιακό Μάρμαρο με τους ενήλικες μαθητές.
 • Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς,γονείς,γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Κατασκευή παραδοσιακών Μουσικών οργανών, παραμύθια από ντόπιους παραμυθάδες,μουσικές συμμετοχές στις γιορτές του εργαστηρίου με τους  Λουδοβίκο των Ανωγείων, Μαρίζα Κωχ,  Άγγελο Μιχελή, παρουσιάσεις βιβλίων, ψυχοσωματικά εργαστήρια είναι δράσεις που οργανώνουμε.
 • Τμήματα ενηλίκων.
 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 156


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.