Αναχώρησαν οι πρόσφυγες από τη Νάξο

Δημοσίευση: 22.09.2015, 22:37
Τελευταία Ενημέρωση: 24.09.2015, 00:48

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών από τις αρμόδιες αρχές, Α.Τ. Φιλωτίου και Λιμεναρχείο Νάξου, δρομολογήθηκε και έγινε το πρωί της Τετάρτης η αναχώρηση των 56 προσφύγων που έφτασαν και φιλοξενήθηκαν στη Νάξο. Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννης Τσολάκης, ήταν στο λιμάνι...
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο λιμάνι κατά την αναχώρηση των προσφύγων από τη Νάξο
Οι 56 πρόσφυγες, έτυχαν της αλληλεγγύης και βοήθειας των κατοίκων της ορεινής Νάξου αμέσως μόλις έφτασαν στο νησί, αλλά και του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της διοίκησης του ΝΟΠΠΑΠΠΑ και της Ομάδας Αλληλεγγύης.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι εκτός  από τη μέριμνα που είχε ο δήμος για όσα απαιτήθηκαν και το γεύμα που τους προσέφερε ημερησίως, άλλα φαγώσιμα, παιχνίδια για τα παιδιά και άλλα είδη απαραίτητα για τη φιλοξενία τους μεταφέρθηκαν στο χώρο άμεσα από τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννη Τσολάκη, που απ’ ότι αποδείχθηκε διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο όσα είχαν συγκεντρωθεί πριν δυο μήνες από προσφορές κατοίκων και επαγγελματιών, για τους 86 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τότε στο Κλειστό Γυμναστήριο.Η λαϊκή αλληλεγγύη που πολύμορφα εκφράζεται και πρέπει να δυναμώσει δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα της κρατικής οργάνωσης στην καταγραφή, στη στέγαση, στη σίτιση, στην περίθαλψη και μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές με αφορμή την πρόσφατη άφιξη μεταναστών στη Νάξο. Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες η αναγκαίες υποδομές για τη φιλοξενία και περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, να καταγγείλει τους υπεύθυνους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες και να διεκδικήσει και εκείνη από τη μεριά της, χωρίς άλλη καθυστέρηση να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ανθρώπινα και αποτελεσματικά.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 171


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.