Στη Νάξο βγήκαν 56 πρόσφυγες (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 21.09.2015, 14:49
Τελευταία Ενημέρωση: 23.09.2015, 14:32

Το κύμα των μεταναστών και προς νησιά των Κυκλάδων συνεχίζεται. Στον κολπίσκο του Αγίου Γεωργίου Βορίδη βόρεια της Νάξου μεταξύ των παραλιακών οικισμών Λυώνα - Απόλλωνα βγήκαν ξημερώματα Δευτέρας 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους είναι Σύροι. Εντοπίστηκαν από κατοίκους ενώ περπατούσαν κατευθυνόμενοι προς το εσωτερικό του νησιού στην ορεινή Νάξο. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Τραγαίας στο κέντρο του νησιού, όπου έσπευσαν, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ο έπαρχος Νάξου και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιάννης Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι, Δρυμαλίας - Δημήτρης Μανιός και Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννης Τσολάκης, ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης, ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Γαβαλάς, ο πρόεδρος Φιλωτίου, Βασίλης Κρασσάς, ώστε να συντονίσουν τη φιλοξενία τους...
Στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Τραγαίας, φιλοξενούνται οι πρόσφυγες

Υπήρξε από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων άμεση μέριμνα για την καθαριότητα του χώρου φιλοξενίας, ενώ η διοίκηση του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ μετέφερε στην Τραγαία όλα τα εφόδια (κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, τρόφιμα, παιχνίδια κ.α.), που είχαν συγκεντρωθεί πριν έναν περίπου μήνα, για τους 86 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τότε στο Κλειστό Γυμναστήριο. Επίσης, ο δήμος ανέλαβε και μεριμνεί για τη σίτισή τους, προσφέροντας ένα γεύμα.


Ο δήμαρχος, Μ.Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Λιανός, Δ.Μανιός, ο πρόεδρος Τραγαίας στο χώρο φιλοξενίας

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί την Ομάδα Αλληλεγγύης και όλους τους εθελοντές που προσέφεραν είδη πρώτη ανάγκης και συνδράμουν στη φιλοξενία των προσφύγων. 

Με την άφιξη των προσφύγων, οι κάτοικοι που τους συνάντησαν αρχικά περί τις 6 το πρωί της Δευτέρας κατά την πεζή μετάβασή τους από το παραλιακό σημείο που τους άφησε το σκάφος προς το εσωτερικό του νησιού, κινητοποιήθηκαν άμεσα και τους προσέφεραν νερά και φαγώσιμα, αφού ήταν πολύ εξαντλημένοι από το πολύωρο ταξίδι τους μέχρι τη Νάξο, όπως είπαν.


Το σημείο που βγήκαν οι μετανάστες στη Νάξο

Αμέσως ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν και άλλοι κάτοικοι της ορεινής Νάξου που με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μετέφεραν μετανάστες από τον κολπίσκο στο σημείο του δρόμου όπου στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό την κεντρική Νάξο, όπου και το κτίριο που φιλοξενούνται.

Ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό έφτασαν αμέσως στο σημείο, καθώς και αστυνομικοί και λιμενικοί.Δεν πιστεύουν ότι έφτασαν σώοι με τα παιδιά τους οι μετανάστες

Σύμφωνα με δήλωσή τους προς τις αρμόδιες αρχές είναι πρόσφυγες από τη Συρία.Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ειρηνοδικείο Τραγαίας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλωτίου, το οποίο είναι αρμόδιο για την φύλαξη και ταυτοποίησή τους, καθώς οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στα διοικητικά όριά του. Συνεπώς και ο χώρος φιλοξενίας έπρεπε να είναι στα όρια της Δρυμαλίας. 

Υπενθυμίζεται, ότι προ δυο μηνών, πρόσφυγες βγήκαν στην Αμοργό και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στη Νάξο, ενώ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, πρόσφυγες από τη Συρία έφτασν σε Μύκονο και Αμοργό.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.