Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Δημοσίευση: 06.09.2010, 17:09
Τελευταία Ενημέρωση: 06.09.2010, 18:49

Ο Γιάννης Δρυμαλίτης, μέλος τυπικά ακόμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου, κατέθεσε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Νάξου δεκασέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική διαχείριση που με έγγραφα που υπέβαλε στοιχειοθετεί και ζήτησε τη διερεύνηση ευθύνης. Σε περίπτωση δε που θα διαπιστωθεί ευθύνη να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Την Τρίτη, ο ίδιος φάκελος θα φύγει για του Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, σημείωσε ο κ. Δρυμαλίτης.

 Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Δρυμαλίτης σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Στη συνέντευξη είχαν κληθεί και οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συνδυασμών "Στροφή για το Μέλλον", "Συμπολιτεία" και "Δημοτική Δράση".
Ο κ. Δρυμαλίτης, παρουσίασε στοιχεία που κατέθεσε, τα οποία ήδη η naxos news έχει παρουσιάσει, και αφορούν σε αναντιστοιχία ή έλλειψη επαρκών στοιχείων για την έγκριση πληρωμής από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εισιτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν για μετακινήσεις συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου για το έτος 2009. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Γρόττας, Μανώλης Λυκουρόπουλος, παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούσαν δυο εκδηλώσεις του συλλόγου. 
(Διάβασε λεπτομέρειες στην κατηγορία "Νάξος", στο άρθρο: "Π.Ο.Δ.Ν.: Η naxos news παρουσιάζει τα έγγραφα", με ημερομηνία καταχώρησης 20/8/2010).
Ο κ. Δρυμαλίτης, παρουσίασε ακόμη έγγραφο, που ήταν γραμμένο με το χέρι και περιλάμβανε ονόματα εργατών του δήμου Νάξου, ποσά οφειλής προς τον καθένα από αυτούς, το οποίο του είχε δοθεί, όπως ανέφερε, όταν ήταν Γραμματέας του Π.Ο.Δ.Ν., για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αφού πρώτα θα πληρώνονταν. Μάλιστα, όπως είπε, του είχε ζητηθεί να εισπράξει 1.000 ευρώ από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ως αντίτιμο του περιπτέρου που είχε σε εκδήλωση του Οργανισμού. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται πληρωμές μ’ αυτόν τον τρόπο και όχι με τη διαδικασία των ενταλμάτων, που είναι και η νόμιμη, ήταν το ερώτημα που τέθηκε. 
Ένα επί πλέον  στοιχείο που ανέφερε, αφορούσε εισιτήρια 5 ατόμων και 3 φορτηγών, αξίας 870 ευρώ, που δικαιολογούνται από τον Π.Ο.Δ.Ν. ως έξοδα μετακίνησης για τη συναυλία που έγινε στις 25/08/09 με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.Εκτός από το γεγονός, ότι βάσει των ημερομηνιών, τα φορτηγά "ήρθαν" στη Νάξο στις 30/08, δηλαδή 5 μέρες μετά τη συναυλία, από έλεγχο που έγινε στους αριθμούς των πινακίδων τους, διαπιστώθηκε, ότι το 18μετρο φορτηγό είναι από την Πάρο, το 15μετρο από την Πετρούπολη, ενώ ο αριθμός του τρίτου δεν αντιστοιχεί σε κάποιο αυτοκίνητο φορτηγό. Μάλιστα έδωσε και τον αριθμό που αναφερόταν στο εισιτήριο και είναι: ΜΕ 104791!
Ο κ. Δρυμαλίτης, διευκρίνισε ότι τα έγγραφα που χρησιμοποίησε ως στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά φέρουν ημερομηνία 26/07/10, γι αυτό και ο ίδιος κατήγγειλε την οικονομική διαχείριση όταν τα είχε στα χέρια του, δηλαδή το μήνα Αύγουστο.
"Δεν το έκανα τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί είναι προεκλογική περίοδος, όπως λέει ο δήμαρχος, αλλά γιατί τότε είχα στα χέρια μου τα έγγραφα...  Και μια μέρα πριν τις εκλογές να τα είχα, πάλι θα τα παρουσίαζα", υπογράμμισε.
Ο κ. Δρυμαλίτης, απαντώντας σε ερωτήματα, διευκρίνισε, ότι τη στιγμή που ο Π.Ο.Δ.Ν. είναι υπό την εποπτεία του δήμου Νάξου, ο δήμαρχος έχει ευθύνη για όλα αυτά, όπως ευθύνη καταλόγισε και στον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Καρποντίνη. Ακόμη, απαντώντας, υπογράμμισε την τεράστια ευθύνη που έχει και η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου,εξαιρώντας μεμονωμένες μονάδες, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "ο ρόλος της είναι αυτό που κάνω εγώ". Μάλιστα αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΔΑΚ, Μανώλη Πολυκρέτη, που ήταν στη συνέντευξη τύπου, "ο οποίος αντικαταστάθηκε γιατί αντέδρασε στην τακτική που ακολούθησε η δημοτική πλειοψηφία για χρήση του Σταδίου για συναυλίες το 2009".
Χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί η αναφορά του: "Δεν υπέκυψα σε τίποτα. Τις τιμές που αφορούν την προσωπικότητά μου, δεν τις διαπραγματεύομαι".  
Ο κ. Δρυμαλίτης, όπως δήλωσε, ελπίζει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει με ταχύτερους ρυθμούς από αυτήν, που αυτεπάγγελτα ασκήθηκε για το Πολυεθνικό Φεστιβάλ του 2008.
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 76


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.