Παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία της Σχοινούσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 20.06.2015, 21:17
Τελευταία Ενημέρωση: 22.06.2015, 17:41

Τις ενέργειες εφοπλιστή με σκοπό να εμποδιστεί η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία του νησιού όπου έχει ιδιοκτησία, κατήγγειλε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νικολέτα Σίμου, στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή 19/6 μετά από σχετικό ερώτημα του επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλη Βρούτση...
Η δεντροφύτευση που έκανε ιδιώτης στο χώρο πρόσβασης για την παραλία Λιβάδι της Σχοινούσας έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους
Bookmark and Share

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Σχοινούσας, ο ιδιώτης που είναι εφοπλιστής με ιδιοκτησία στην παραλία Λιβάδι, που όταν την αγόρασε στο συμβόλαιο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αναγραφόταν ότι υπάρχει αγροτικός δρόμος και άλλο ένα οικόπεδο, προχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο σε δεντροφύτευση χώρου που επί πολλά χρόνια χρησιμοποιείται ως δρόμος πρόσσβασης στην παραλία.

 
Ο δρόμος πρόσβασης προς την παραλία (αριστερά του κεντρικού) πριν τη δεντροφύτευσηΣτη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση τον Ιανουάριο του 2015
 


Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας, Μιχάλης Σιγάλας, όταν τον ρώτησε σχετικά της απάντησε ότι υπήρξε εισαγγελική παραγγελία, όμως η ίδια δεν είδε το χαρτί ούτε την άφησαν, όπως είπε, να πάρει θέση.

Αν και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των κατοίκων γι αυτήν την ενέργεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, τελικώς η κατάσταση παρέμεινε ως είχε μέχρι πριν ένα μήνα, οπότε η δεντροφύτευση συνεχίστηκε με σκοπό να κλειστεί εντελώς με πέτρα η πρόσβαση προς την παραλία, είπε συνεχίζοντας η αντιδήμαρχος Σχοινούσας.

"Βρήκαμε τρόπο, ανοίξαμε άλλο ένα κομμάτι στο δίπλα οικόπεδο και κατέβηκαν νύχτα να κλείσουν και αυτό το κομμάτι. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε. δεν ζητάμε να γίνει δημόσιο, ζητάμε να γίνει κοινόχρηστο. Και πρώτη το λέω εγώ αυτό, γιατί μεγάλωσα με αυτό το δρόμο, ο πατέρας μου απ’ αυτόν το δρόμο πέρναγε και δεν μπορεί ξαφνικά να κλείσει και να μην έχουμε πρόσβαση στην παραλία", ανέφερε ακόμη η κ. Σίμου.

Συνεχίζοντας η αντιδήμαρχος σημείωσε, ότι δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί γιατί κάποια πράγματα δεν της μεταφέρονται, ενώ διευκρίνισε πώς η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έστειλε ερώτημα στον πρόεδρο της Σχοινούσας αν έχει γίνει κάποια καταπάτηση με τον πρόεδρο να απαντά ότι δεν έχει γίνει καμία καταπάτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος είναι εκλεγμένος, όπως και η αντιδήμαρχος, με την παράταξη του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, ενώ όπως είπε η αντιδήμαρχος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκου Μαϊτού, ο πρόεδρος εργάζεται στον εφοπλιστή.

Στην αναφορά του δημάρχου, ότι αρμόδια για την επίλυση του ζητήματος είναι τα δικαστήρια, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Μαϊτός, δήλωσε σύμφωνος, επισήμανε όμως ότι ο δήμος πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Η αντιδήμαρχος Σχοινούσας, κατέστησε σαφές, ότι στο δικαστήριο η ίδια και ο πρόεδρος της Σχοινούσας θα είναι αντίδικοι.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ευδοκία Ψαρρά, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και επισημαίνοντας, ότι ο δήμος όφειλε να έχει λάβει μέτρα, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά για πιθανές διασυνδέσεις της πλειοψηφίας με διάφορα συμφέροντα,.

Το ζήτημα θα τεθεί τη Δευτέρα στη Νομική Υπηρεσία του δήμου για τις σχετικές ενέργειες.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση στο ΒΙΝΤΕΟ


Η παραλία Λιβάδι στη Σχοινούσα

Δείτε επίσης

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 21/06/2015
Η ιδέα ότι το <<Δημόσιο συμφέρον>> προηγείται των ατομικών δικαιωμάτων και συμφερόντων,έχει μόνο μια ερμηνεία:το συμφέρον ορισμένων ατόμων προηγείται των δικαιωμάτων και των συμφερόντων άλλων.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.