Κόλαση στη Βουλή! Φωνές Μεϊμαράκη στην Κωνσταντοπούλου - Στον αέρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 24.02.2015, 22:18
Τελευταία Ενημέρωση: 24.02.2015, 22:21

Αυτό που συνέβη στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο, καθώς μια διαδικασία που συνήθως κρατάει το πολύ μισή ώρα, αυτή τη φορά διήρκησε μέχρι τώρα τουλάχιστον περισσότερο από 3 ώρες.
(πηγή φωτό: newsit.gr)
Bookmark and Share

Ο λόγος για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Η πρόταση που προκάλεσε πανδαιμόνιο έγινε από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε να αναβληθεί ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια επειδή η εισαγγελία των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Άδωνις Γεργιάδης αντέδρασε άμεσα ζητώντας το Σώμα να ψηφίσει κατά της πρότασης της Προέδρου και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία. Και αφού υπενθύμισε πως οι εξηγήσεις που έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας κρίθηκαν επαρκής, με αποτέλεσμα όλα τα κόμματα, πλην της Χ.Α. που ψήφισε «παρόν», να εισηγηθούν να μην αρθεί η ασυλία του, στη συνέχεια προειδοποίησε πως ο ίδιος αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα μπορεί να παραστεί. 

«Ξέρω μας σιχαίνεστε αλλά λαός μας έστειλε εδώ και πρέπει να μας σεβαστείτε» δήλωσε από την πλευρά του ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος, υποστηρίζοντας τη θέση Κωνσταντοπούλου ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από την πλήρη σύνθεση της Βουλής.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προειδοποίησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ανοίγει την κερκόπορτα για επικίνδυνες καταστάσεις. «Με τη λογική σας η Βουλή θα είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας» τόνισε.

«Το προεδρείο δεν αποφασίζει, εισηγείται» αντέδρασε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης, παραπέμποντας στον Κανονισμό της Βουλής που ορίζει πως οι αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται από τους παριστάμενους βουλευτές και όχι απαραίτητα από το σύνολο των «300».

Τη θέση της κ. Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ενώ κατόπιν των αντιδράσεων η συνεδρίαση διεκόπη για να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Στα πηγαδάκια, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, το κλίμα ήταν βαρύ με βουλευτές ακόμη και της κυβερνητικής παράταξης να επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχουν αυτοί οι χειρισμοί από πλευράς της Προέδρου της Βουλής.

Η διακοπή διήρκησε για τουλάχιστον δύο ώρες, αλλά τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και στους διαδρόμους επικρατούσε πανικός, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να φώναζε πως οι βουλευτές δεν είναι ζώα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κας Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση. 

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλγσε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία επίσης κατηγόρησε για αντιθεσμική παραβίαση κατά βάναυσο τρόπο της διάκρισης των εξουσιών, για προσβολή της συνταγματικής τάξης, ενώ σημείωσε με νόημα πως με τη στάση της ασκεί πιέσεις, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 


Με τον κ. Βενιζέλο, συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το κόμμα του δεν συναινεί σε οποιαδήποτε παρότρυνση προς την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία για το πώς ασκεί τα καθήκοντά της.  

πηγή: newsit.gr


Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.