Προσφυγή της Περιφέρειας κατά των αιολικών πάρκων σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο

Δημοσίευση: 12.02.2015, 19:31
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2015, 19:42

Την άσκηση ένδικων μέσων για την ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για τα αιολικά πάρκα Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση που είχε την Πέμπτη στη Ρόδο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη...
Ανεμογεννήτριες στην Πάρο (Φωτογραφία: Naxos News)

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, αποφασίστηκε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους, Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, να αναθέσουν σε νομικό γραφείο των Αθηνών την από κοινού κατάθεση στο ΣτΕ,  αίτησης ακύρωσης  της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων  εγκατάστασης αιολικών πάρκων, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται. Η πρώτη κατατέθηκε στις αρχές του 2014 από τους προαναφερθέντες Δήμους και την τέως Περιφερειακή Αρχή του  Νοτίου Αιγαίου.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, μετά τη διαπίστωση ότι η προσβληθείσα με αίτηση ακύρωσης απόφασή του στερείτο νόμιμης υπόστασης,  την ανακάλεσε και εξέδωσε νέα απόφαση, όμοια σε περιεχόμενο, στις 18 Δεκεμβρίου 2014, την ακυρότητα της οποίας ζητούν εκ νέου σήμερα οι Δήμοι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
 
Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμων Ζαννετίδης, δήλωσε:
«Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση ένδικου μέσου που αφορά ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για έγκριση αιολικών σταθμών στα νησιά Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, στηρίζοντας με την απόφαση αυτή την προσπάθεια των Δήμων, προκειμένου να ακυρωθεί μια απόφαση που έχει να κάνει με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την διατήρηση της φυσικής αρχοντιάς των νησιών αυτών. Το ένδικο μέσο συνίσταται στην προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη». 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.