Εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δρομολογίων του ΚΤΕΛ Νάξου

Δημοσίευση: 12.12.2014, 13:51
Τελευταία Ενημέρωση: 12.12.2014, 15:03

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 10/12 από το δημοτικό συμβούλιο το ετήσιο πρόγραμμα δρομολογίων του ΚΤΕΛ Νάξου που ισχύει από 15/9/2014 έως 14/9/2015 σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες. Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές και το πρόγραμμα δρομολογίων...

Το δρομολόγιο Χώρα-Πυργάκι- Αγιασός για τη χρονική περίοδο 15/07/2015 έως 20/08/2015, που προτάθηκε από την Τοπική Κοινότητα Δαμαριώνα δεν υιοθετήθηκε. Όπως διευκρίνισε στο Naxos News, ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ, Δημήτρης Τσελέντης, δεν είναι δυνατή η εκτέλεσή του, λόγω ιδιομορφίας του δρόμου, που σε ένα τμήμα του είναι και χωματόδρομος.

Παράλληλα, δεν εντάχθηκε το δρομολόγιο που προτάθηκε από την Τοπική Κοινότητα Κορώνου για την ίδια περίοδο από Κόρωνο προς Λυώνα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΚΤΕΛ στο Naxos News, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο
το ΚΤΕΛ εξετάζει τη δυνατότητα εκτέλεσής του με μικρότερο λεωφορείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη συζήτηση του θέματος των δρομολογίων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βαγγέλης Παντελιάς και Γιάννης Τσολάκης διαφώνησαν κάθετα με την ένταξη καλοκαιρινού δρομολογίου από Κόρωνο προς Λυώνα, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του συγκεκριμένου δρόμου.

Διατυπώθηκε η επισήμανση το εμφανιζόμενο στο Πρόγραμμα ως ¨καθημερινό¨ δρομολόγιο, με ώρα αναχώρησης από
Χώρα στις 19:00 και προορισμό το Σκαδό, να εφαρμόζεται στην πράξη, ήτοι να φτάνει στην οικεία Κοινότητα καθημερινά και όχι κάποιες μόνο ημέρες της εβδομάδος.

Υιοθετήθηκε η πρόταση για απογευματινό δρομολόγιο κατά το χειμώνα που θα ξεκινάει από τη Χώρα στις 19:00 προς ορεινή Νάξο μέχρι την Κορωνίδα. (Στον παρακάτω πίνακα δεν αναγράφεται για την Κορωνίδα, αλλά εγκρίθηκε και ισχύει).

Τροποποιείται κατά μισή ώρα αργότερα η ώρα εκκίνησης του μεσημβρινού δρομολογίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από το λιμάνι προς τα χωριά μετά από πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται κατά την άφιξη του πλοίου.

Δεν εντάχθηκε δρομολόγιο προς εξυπηρέτηση των μαθητών του επαναλειτουργούντος Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου όπως ζητήθηκε, όμως όπως λέει στο Naxos News ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Νάξου, το δρομολόγιο γίνεται κάθε μέρα εκτός Τρίτης στις 19:30 από το ΔΙΕΚ στη Χώρα προς εξυπηρέτηση των μαθητευόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εξυπηρέτηση τις μεσημβρινές ώρες γίνεται από τα δρομολόγια που ισχύουν.

Το ΚΤΕΛ Νάξου έχει ζητήσει για την ένταξη του συγκεκριμένου δρομολογίου την επιδότησή του από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αίτημα που εξετάζεται.

Τέλος, απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων να αναβληθεί για τον ερχόμενο Μάιο η συζήτηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ για το Κουφονήσι  και εγκρίθηκαν τα δρομολόγια που θα ισχύσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως και αυτά που θα ισχύσουν στη  Δονούσα.

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ Α.Ε
ΑΠΟ 15/09/2014 ΕΩΣ 14/09/2015


* Το δρομολόγιο των 19:00 από Χώρα ισχύει και για την Κορωνίδα

* Τα δρομολόγια με κόκκινο ισχύουν την καλοκαιρινή περίοδο από 15/5 έως 14/9/2015Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 81


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.